szerző:
hvg.hu

Szerdán még 30 fok felett alakul a csúcshőmérséklet, eső, zápor is előfordulhat többfelé, de csütörtöktől enyhébb lesz az idő, felfrissül a levegő. Szombaton visszatér az eső, erős széllel.

Szerdán is napos időre van kilátás, napközben itt-ott hullhat még egy kis eső. Estétől aztán újra felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon, illetve a középső országrészben lehetnek ismét záporok, zivatarok. 28 és 32 fok között valószínű a nappali csúcs.

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes szerdára a hőség miatt, emellett heves zivatar és felhőszakadás miatt szintén citromsárga figyelmeztetést adtak ki az ország jelentős részére. Részletek itt.

Csütörtökön sehol sem valószínű már eső, a szél viszont erős, helyenként viharos lesz. A hajnali 15, 20 fokról 22, 27 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is alapvetően napos időre van kilátás, amit néhol zápor zavarhat meg. A nappali csúcs csütörtökhöz hasonlóan 22 és 27 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szombat esősnek ígérkezik, többfelé viharos széllel, és vasárnap is erős szél fújhat még, de eső már jóval kevesebb helyen várható.

©