szerző:
MTI

39 fok felett a legmelegebb napszakban inkább bezárják a régészeti helyszíneket.

Több órára bezárták szerdán a görög hatóságok az athéni Akropoliszt és az ország más régészeti látványosságait a látogatók előtt az országra tört hőhullám miatt.

A kulturális tárca bejelentette, hogy 13 és 17 óra között mindig zárva lesznek a műemlékek, ha a hőmérő higanyszála eléri a 39 Celsius-fokot. Az Akropolisz zárt kapuinál összegyűlt turisták üdvözölték a döntést. 

"Jónak tartom, bárcsak ellenőriztem volna, mielőtt idejöttünk, de ez az emberek biztonságát szolgálja. Ha nyitva lenne, sem tudnánk élvezni, mert túlságosan meleg van" - mondta egy texasi turista.

A kulturális tárca közölte, hogy hőhullám idején a régészeti helyszínek 8 és 13 óra, valamint 17 és 20 óra között lesznek nyitva. A mostani hőhullám az előrejelzések szerint még csütörtökön és pénteken is tart.

Az Akropolisz és az ókori műemlékek Görögország legfőbb látnivalói. Idén becslések szerint rekordszámú, mintegy 28 millió külföldi látogatót várnak a dél-európai országba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!