szerző:
hvg.hu

Küszöbön a hidegfront, Délnyugat-Magyarország készülhet, az elkövetkező órákban heves zivatarok alakulnak ki a térségben.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán kora este. Az érintett területeken

jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat.

©

A jelenséget már a szerda este nyugat felől érkező hidegfront okozza. A záporokkal, zivatarokkal, megerősödő, zivatar környezetében viharossá (60+ km/h) fokozódó széllel érkező front várhatóan éjfél körül éri el a Duna vonalát – írja az OMSZ.

Csütörtök reggel még az északkeleti megyékben kell számítani (akár heves) zivatarra, utána megnyugszik a légkör, és némi lehűlés is jön az elkövetkező napokra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!