szerző:
hvg.hu

A jövő hét eleje kifejezetten hűvösnek tűnik majd, csapadék is lesz. A hét közepén azonban újabb, rövid hőhullám vonul át rajtunk a mostani előrejelzés szerint.

Vasárnap éjjel hidegfront érkezik, hétfőre mindenhol mérséklődik a nagy meleg - írta előrejelzésében az Időkép.

Hétfőn szinte mindenhol 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Vasárnap már napközben is kialakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, majd éjjel nyugatról kelet felé egy záporokat, zivatarokat okozó csapadéktömb vonul át az ország fölött. Heves zivatarok kialakulására is számítani kell, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. Zivataroktól függetlenül is egyre többfelé feltámad az északias szél.

Hétfőn eleinte még többfelé lehet eső, zápor, majd délutánra csökken a csapadékhajlam, egyre inkább felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Még mindig gyakran élénk, keleten, északkeleten és eleinte nyugaton is erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Mindenhol megszűnik a kánikula, délután 24-29 fokot mérhetünk.

Kedden frissnek ígérkezik a reggel, majd sok lesz a napsütés, csapadék nem várható és ismét melegszik a levegő, délután 30-31 fok körül alakul a hőmérséklet. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Szerdán újra hőség köszönt be, 32 és 38 fok közé melegszik a levegő, azonban ez a kánikula már nem lesz az e hetihez hasonlóan hosszú, várhatóan csütörtök napközben északnyugat felől egy markánsabb hidegfront érkezik - írták.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!