szerző:
hvg.hu

Nyakunkon az újabb kánikula, majd az újabb lehűlés.

Kedden napos, gomolyfelhős idő várható, csapadék nélkül, a legtöbb gomoly délnyugaton és északkeleten valószínű – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

©

Szerdán sok napsütésre van kilátás, a kialakuló gomolyfelhőkből legfeljebb néhol, nagyobb eséllyel a nyugati határ mentén fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál.

Néhol megélénkül a délies szél. Újra hőség köszönt be, délutánra 32-38 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön tovább fokozódik a forróság, 34-39 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Továbbra is sok lesz a napsütés, inkább csak estefelé nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél.

Pénteken nyugat felől hidegfront éri el térségünket, mely lassan halad át fölöttünk, még szombaton is alapvetően meghatározhatja időjárásunkat. Többfelé okoz majd heves záporokat, zivatarokat, és lehűlés veszi kezdetét.