szerző:
hvg.hu

Délnyugat felől érte el a vihar Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyét csütörtök este. 113 km/h-s szelet is mértek.

Délnyugati irányból erős zivatarok érték el Zala és Vas, majd Győr-Moson-Sopron megyét csütörtök este. A viharokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérték – írta az Időkép.

Lentiben fákat döntött az útra a szél, Szombathelyen fákat tekergetett, cserepek hullottak. A Vas megyei Kenézen egy ember meghalt késő este, amikor háztető dőlt az autóra, amelyben ült.

Kidőlt fa Győrben
©

További beszámolók alapján több településen nem volt áram este, mert a viharos szélben megrongálódtak az elektromos vezetékek.

Villámok Lenti felett
©

Zalaegerszegen 113, Nagykanizsán 96, a Kendig-csúcson pedig 92 km/h-s széllökéseket produkált a vihar az Időkép mérései szerint.

Szombathelyi villámlás
©

A katasztrófavédelem péntek reggel azt írta a honlapján, hogy még tart a tegnapi viharkárok felszámolása Zala megyében, noha az éjszaka folyamán a zömét már megoldották a megye tűzoltói.

A 86-os főútról Pórszombatra vezető út mentén tölgyfa hasadt ketté, ennek kidőlő részei akadályozzák a bekötőút forgalmát. A fa feldarabolásán és az út megtisztításán a lenti hivatásos tűzoltók dolgoznak. Megdőlt oszlop miatt riasztották a tűzoltókat Zalaszentgróton, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Nagykanizsán a Szent Rókus utcába egy vihar által megrongált épülethez indultak el a tűzoltók.

Útra dőlt fa Zalaegerszeg környékén
©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!