szerző:
hvg.hu

Hosszabb időre kisüt a nap az ország egész területén, de délután keleten eshet is.

Kedden nyugaton gomolyfelhős, napos idő valószínű, de az ország keleti felén is hosszabb időre kisüt a nap. A déli óráktól növekszik meg a Dunától keletre a felhőzet, és az ország keleti harmadán helyenként eső, zápor is valószínű.

Napközben az északnyugati, nyugati szél megélénkül, a Dunától keletre időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű, a tartósabban borult területeken marad 20 fok alatt a hőmérséklet. Késő estére 12 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

A gyenge hidegfronti hatás a keleti tájakon is megszűnik. A különösen érzékenyeknél azonban kezdetben esetleg előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve ingerlékenység. Kedd délutántól a magasban már egy-két fokos melegedés is kezdődhet nyugat felől.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!