szerző:
hvg.hu

Az erős szél és a várható eső miatt első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetést adott ki az ország középső részére és keleti felére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát, és 24 óra alatt 20-50 milliméter eső is eshet azokon a területeken, ahol figyelmeztetést adott ki az OMSZ csütörtök hajnalban.

Borsod megyére vörös, négy további keleti megyére narancs, négy másik megyére pedig citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

©

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, illetve késő délutántól az Észak-Alföldön lehetnek felszakadozások.

A nyugati határvidéket leszámítva sokfelé lesz csapadék, keleten, északkeleten jelentős mennyiség is lehullhat.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. Késő estére 11, 15 fokra hűl le a levegő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!