szerző:
hvg.hu

Néhol záporok várhatók a következő napokban, de 20 fok felett is lehet a hőmérséklet, igazi őszi időjárás jön.

Kedden kelet felől felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, főként a Dunántúlon alakulhat ki helyenként csapadék – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon néhol kissé hűvösebb lesz. Késő estére 12 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán a Dunántúlon párás, ködös lehet a hajnal, majd nyugaton várhatók ismét záporok, eső, élénk keleties szél – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Máshol felszakadozik a felhőzet, mérsékelt marad a légmozgás.

A 7-12 fokos hajnalt követően a legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, országszerte 20-23 fokot mérhetünk.

Csütörtökön csapadék már nem valószínű. A keleties szél csak időnként, délen és északkeleten élénkülhet meg. Sok lesz a napsütés, 18-22 fok között alakulhatnak a maximumok.

Pénteken és szombaton is többnyire száraz, napos időnk lesz, legfeljebb jelentéktelen zápor alakulhat. A légmozgás pénteken északkeleten, szombaton északnyugaton élénkülhet meg, napközben mindkét nap 16-20 fokot mérhetünk.