szerző:
hvg.hu

A hegyekben havazhat is, és ma is lehetnek még erős széllökések.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, viszont futó zápor bárhol előfordulhat, a hegyekben pedig a hózápor sem kizárt - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, napközben viharossá fokozódik. Estére kiderül az ég, mindenütt megszűnik a csapadék, a szél is mérséklődik, de helyenként erős lökések ekkor is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul. Késő este 0, +5 fok valószínű.

A korábban erős szél veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást az OMS már visszavonta, de elsőfokú riasztás több megyében is érvényben van. Mint írják, a hétfő reggeli, kora délelőtti órákig időnként viharos (60-75 km/h) széllökés kísérheti az északnyugati szelet. Hétfő délelőttől délutánig, kora estig ismételten több alkalommal 60-75 km/h-s széllökések valószínűek az északi területeken. Kezdetben a Dunántúl északi részen, északon majd a déli, délutáni órákban gyakrabban inkább Pest-megye térségében.

A hidegfront miatt előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés, ingadozhat a vérnyomás, epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!