szerző:
hvg.hu

Hétfőn több helyen is eshet havas eső vagy hó. Lesz, ahol meg is maradhat a hó, bár csak rövid időre.

Hétfőn felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, emellett futó zápor, hózápor kialakulhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Hajnalban riasztást is kiadtak néhány északnyugati régióra, ahol több hullámban várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara illetve hó is előfordulhat.

Síkvidéken szilárd halmazállapotú csapadék az északkeleti határvidék kivételével általában pozitív hőmérséklet mellett várható.

A magasabban fekvő helyeken, körülbelül 300-350 méter felett a lehulló hó hosszabb-rövidebb ideig megmaradhat.

Kora délelőttig síkvidéken, leginkább északkeleten sem lehet kizárni 1 centis átmeneti hóréteget.

Hétfő késő estétől, éjféltől északnyugat felől újabb vegyes csapadék kezdődik, az eső mellett havas eső, északkeleten és a hegyekben hó is lehet - tették hozzá.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Késő estére -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, északkeleten várható elsősorban fagy.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!