szerző:
hvg.hu

Péntek hajnaltól újra havazhat.

Csütörtökön északon és keleten borongós, míg a szelesebb dunántúli tájakon változóan felhős idő ígérkezik hosszabb-rövidebb napos időszakokkal.

Gyenge csapadék kezdetben északkeleten fordulhat elő, majd délutántól északon, északnyugaton több helyen eshet az eső. Többfelé erős, néhol viharos lesz a déli, délnyugati szél.

Délután 7-15 fokot mérhetünk, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Hétvégére lehűlés érkezik. Csütörtök délután, este hullámzó hidegfront érkezik, kezdetben még mindenhol eső fog esni, azonban péntek hajnaltól nyugaton, északnyugaton már havazhat.

Csütörtökön a feltámadó délnyugati széllel érkező enyhe levegőnek köszönhetően napközben elsősorban melegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság, dekoncentráltság, fejfájás egyaránt jelentkezhet.

A többfelé szeles időben továbbá ingerlékenység, nyugtalanság, álmatlanság is felléphet. Késő délután, este hidegfronti az északi tájakon már hidegfronti hatás fog érvényesülni. Északon nyirkos reggel ígérkezik, így itt különösen nagy lesz a megfázásveszély. Öltözzünk tehát rétegesen és továbbra is fogyasszunk vitamindús ételek!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!