szerző:
hvg.hu

Az ország sok helyén néhány száz méterre lehet csak ellátni a ködtől.

Tíz megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ma csak a Dunántúl ússza meg: Budapesten, valamint a Dunától keletre az országban mindenhol életben van a figyelmeztetés, a nap folyamán hat óránál is hosszabb ideig van sűrű köd. A látástávolság sok helyen alig néhány száz méter.

Az OMSZ előrejelzése szerint dél körülre tisztul az idő, este viszont a szélcsendes tájakon, főleg az ország keleti harmadában újra ködre kell készülni. Holnap valószínűleg Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lesz több órán át sűrű köd.

A fagypont alatti, ködös tájakon néhol nem zárható ki ónos ködszitálás. A Dél-Dunántúlon több helyen 15-20 milliméter körüli eső hullhat – tette hozzá az OMSZ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!