szerző:
hvg.hu

Havazás, fagyott eső, ónos eső nehezítheti a közlekedést. Pár napig kitart még a fagy.

Hétfőn marad a borús, többfelé csapadékos, szeles idő. Sokfelé várható havazás, de keleten ónos és fagyott eső, havas eső, valamint eső egyaránt előfordulhat. A fagyos reggel után délután -3, +3 fok valószínű – írja az Időkép.

Az újabb havazás, keleten ónos és fagyott eső, havas eső, valamint eső miatt még jobban figyelni kell útközben, érdemes a szokottnál is nagyobb követési távolságot tartani, mert rendkívül csúszósak lehetnek az utak. Indulás előtt mindenképp tájékozódjunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki éjfélig havazás miatt Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére, hófúvás miatt pedig Borsod, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs, Veszprém, Vas és Zala megyére.

Hétfő fronthatás nem érvényesül, ugyanakkor a hirtelen jött lehűlés sokak szervezetét megterheli. A szeles időben fejfájás, ingerültség, rossz közérzet előfordulhat.

Kedden keleten, délkeleten még kisebb havazás kialakulhat. Nyugaton már elvékonyodhat a felhőzet, és helyenként előbújik a nap. Főként a Dunántúlon szeles lesz az idő. A fagyos hajnal után napközben -2, +5 fokig emelkedhet a hőmérséklet, délnyugaton lehet enyhébb az idő.

 

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!