szerző:
hvg.hu

Jégeső és viharos szél érkezik.

Viharra érdemes felkészülni az ország nagyobb részén – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az első fokú figyelmeztetés Budapesten és Pest megyében, a teljes Nyugat- és Közép-Dunántúlon, valamint Tolna, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van életben.

Délelőtt és kora délután elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/h-t. A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégszemek átmérője akár a 2 centit is meghaladhatja. Egy-egy erősebb cellából rövid idő alatt több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

©

A kialakult zivatarok később kelet felé helyeződnek át, a késő délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani.

Késő estére a viharnak mindenhol vége lesz, de kedden napközben a Tiszántúlon és a déli határ mentén újra zivatarok kialakulására lehet számítani.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!