szerző:
hvg.hu

Hétfő délelőtt még sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés.

Szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Aztán csökken a felhőzet, és derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet. Az éjszaka második felére jórészt megszűnnek a záporok, zivatarok. A déli, délnyugati szelet a Kisalföldön élénk, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések kísérik. Hajnalra általában 11 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Adatok és információk: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!