szerző:
hvg.hu

Estig a Dunántúl nagy részén, éjszaka inkább már csak Nyugat-Dunántúlon lehetnek zivatarok.

Elsőfokú, citromsárga riasztás érvényes a Dunántúl nagy részén felhőszakadás miatt. Délután a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén, éjszaka pedig inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki szórványosan zivatarok, melyeket elsősorban felhőszakadás, kisebb eséllyel kisméretű jég és viharos szél kísérhet – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

©

Csütörtök éjfélig a Dunántúl teljes területére és Csongrád megyére érvényes elsőfokú figyelmeztetés felhőszakadás miatt.

©

Pénteken a több helyen kialakuló záporok mellett az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúl nyugati felén valószínű zivatarok kipattanása, melyekhez továbbra is a felhőszakadás társulhat legjellemzőbb kísérőjelenségként.

A Kisalföld szerint durva felhőszakadás volt Sopronban csütörtökön kora délután, rövid alatt hatalmas mennyiségű eső esett, és az elvezetők nem mindenhol tudták elnyelni a vizet. A lap videót is közzétett a Sopronban hömpölygő vízről.

Az előrejelzés szerint hétvégén is általában meleg, napsütéses idő várható, de többször megerősödhet a szél, és záporokra, zivatarokra is készülni kell. Szombaton a sok napsütés mellett szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, és 24, 29 fok között alakul a nappali csúcs. Vasárnap az ország északkeleti harmadán többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erősebben felhős időszakok is lesznek, és szórványosan alakulhat ki zápor. 23, 28 fokig melegszik a levegő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!