szerző:
hvg.hu

Napközben 15-25 fok várható.

Kedden eleinte sokfelé várható csapadék, majd – elsőként délen – elkezd felszakadozni a felhőzet. Délután még sokfelé, de legkisebb eséllyel délnyugaton valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Élénk, időnként a középső és déli tájakon erős lesz a déli, délnyugati szél. Reggel 9-15, délután 14-25 fokot mérhetünk. Nyugaton lesz hűvösebb.

Szerdán is többfelé várható eső, zápor, zivatar, nagyobb területre kiterjedő jelentős csapadék keleten, északkeleten lehet. Az élénk délnyugati szelet erős lökések kísérhetik. Hűvös reggelt követően napközben 15-22 fok valószínű.

Kedden kettős fronthatás érvényesül. Elsősorban a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők számíthatnak tüneteik erősödésére. Azok körében, akik fokozottan érzékenyek akár a meleg-, akár a hidegfrontra, gyengébb migrén, illetve görcsös fejfájás is felléphet. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, kisebb rosszullét sem kizárt.

A panaszok megszűnése estére sem várható, sőt akár további erősödés is előfordulhat. Nem javasolt a nehéz ételek fogyasztása. Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!