szerző:
hvg.hu

Vas megye területére másodfokú, a Sopron–Kaposvár vonaltól nyugatra eső további területekre pedig elsőfokú vészjelzést adtak ki.

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt péntek délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat – írja a katasztrófadédelem Facebook-oldalán. Itt rövid idő alatt akár ötven milliméternél is több eső eshet – az érintett területen az aktuális helyzetet alakulását ezen a folyamatosan frissülő térképen követheti nyomon.

Emellett elsőfokú riasztás van érvényben az ország nyugati vidékein: Sopron környékén, egész Zala megyében és Somogy megye délnyugati kétharmadán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!