Péntek
gyengén felhős
-3°C
-12°C
Szombat
pára
-2°C
-13°C
Vasárnap
köd
-2°C
-12°C
Hétfő
pára
-2°C
-10°C
Kedd
pára
-1°C
-9°C
MTI Itthon

40 centi a hó a Kékesen, 30 centi Diósgyőrben

Debrecenben egyelőre még csak két centi hó hullott, de Kelet-Magyarország még javíthat. A magasabban fekvő észak-magyarországi helyszíneken azonban akár 30-40 centi is lehet már a hóvastagság.

hvg.hu Időjárás

Komoly számokat mutat már Magyarország hótérképe

Az előrejelzéseknek megfelelően az Északi-középhegységben hullott eddig a legtöbb hó, a Pesthez közeli hegyekben itt-ott már 16 centit mérnek. A Dunántúlon elsősorban a Pilisben közlekedők számítsanak sok hóra, Pilisszántón már 23 centiméter hó esett.

hvg.hu Időjárás

Bekeményít a tél: havat, ónos esőt kapunk a nyakunkba erős széllel - térkép

Néhány enyhébb nap után újra barátságtalanabbra fordul péntektől az időjárás. Ónos eső miatt már több járásban van elsőfokú és másodfokú riasztás az ország középső részében, csúszós utakra készüljenek az autósok. Délen eső nehezíti napközben a közlekedést, északon pedig kiadós mennyiségű havazás várható.

hvg.hu Időjárás

Beborította hajnalra a hó Budapestet

Egész Budapesten havazott csütörtök hajnalban, de az ország több területén is érkezett hó az enyhüléssel. Pénteken is eshet a hó, jövő héten pedig újra visszatér az erős fagy.

MTI Időjárás

Magasabb hótorlaszokat építhet a viharos szél

Továbbra is másodfokú (narancs) a figyelmeztetés Nógrád megyében az extrém hideg, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a hófúvás veszélye miatt. Hétfőn napközben mindenütt mínusz 10 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

hvg.hu Itthon

Durvul a fagy, Nógrádra vörös figyelmeztetést adtak ki

A meteorológiai szolgálat szerint rekordközeli hideg lehet vasárnapra virradóra, egyes északi helyeken -27 fokig is lehűlhet a levegő. Nógrád megyére harmadfokú, vörös figyelmeztetést adtak ki vasárnapra az extrém hideg miatt.

hvg.hu Itthon

A következő napok még kegyetlenül hidegek lesznek – térkép

Újabb kemény éjszaka előtt állunk, az Alföld középső részén és az Északi-középhegység völgyeiben -21, -25 fokig is lehűlhet a levegő hajnalra. Négy megyére, köztük Pest megyére vasárnapra is másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes az extrém hideg miatt.

1 2 3 4 5 6 7
158
A címlapról ajánljuk