Bejelentkezés  

A szponzorról kapja új nevét a Fradi stadionja

A szponzorról kapja új nevét a Fradi stadionja

A Ferencváros új stadionját a Groupama Garancia Biztosító után Groupama Arénának fogják nevezni.

MTI

Siófok ragaszkodik a balatoni kikötőkhöz

Siófok mindenképpen meghatározó tulajdont szeretne szerezni a Balatoni Hajózási Zrt.-ben és megakadályoz minden, a kikötők eladására irányuló szándékot.

MTI

Nő a befektetési célú ingatlanvásárlók száma

A lakáspiac 2014-es első féléves teljesítménye több mint 10 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért tranzakciószámot. A növekedés mögött részben befektetési célú vásárlások állnak, ahol a befektetők a jövőbeli áremelkedés reményében, illetve kiadási céllal vásárolnak. Ez utóbbit az egyetemisták albérletkeresése is aktuálissá teszi, de a bérlői kereslet az elmúlt években tőlük függetlenül is bővült A lakáskiadásból az idei első féléves árakkal és bérleti díjakkal számolva, egy tízéves időtávon 7-8 százalékos hozamokat is el lehet érni. A bérleti díjak, ha csak kis mértékben is, de évek óta folyamatosan növekednek – összegzi az Otthon Centrum.

Újra járható az Andrássy út a leégett háznál

Újra járható az Andrássy út a leégett háznál

Az összes sávot megnyitották csütörtök délután a fővárosi Andrássy úton a Kodály köröndnél leégett háznál. A július 17-i tűz óta volt itt forgalomkorlátozás. Úgy tervezik, hogy jövő hét végére a Felső erdősort és a Szív utcát is járhatóvá teszik. A műemlékházban megkezdték az életveszély elhárítását, az önkormányzat szerint a munka gyorsabban halad, mint várták.

hvg.hu

45 emelet nyomor: szellemházat csinálnak a híres caracasi toronyból – fotó

45 emelet nyomor: szellemházat csinálnak a híres caracasi toronyból – fotó

Kiürítenek egy 45 emeletes caracasi felhőkarcolót, amelyet a világ legmagasabb nyomornegyedeként emlegetnek. A hatóságok a héten kezdték meg az első lakók kiköltöztetését a 190 méter magas, befejezetlen toronyból, amelyet 2007-ben foglalt el több mint 2000 hajléktalan család. Még nem tudják, mi lesz az épülettel.

MTI

Új sportrepülő egylet használná a Hármashatárhegyi repteret

A Hármashatárhegyi repülőtér ingatlanjainak ideiglenes hasznosítására az Ultrakönnyű Repülésért Sportegyesület nyújtott be kérelmet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-hez az idén júliusban - derül ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek egy parlamenti képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából.

MTI

Most lehet olcsón nyaralót venni

Most lehet olcsón nyaralót venni

Egy év alatt a legtöbb megyében számottevően csökkent az eladásra kínált nyaralók ára, jelenleg átlagosan 122 ezer forintot kell fizetni egy négyzetméterért - derül ki egy felméréséből. A "klasszikus" Balaton környéki megyékben a legszembetűnőbb az árzuhanás, míg Fejér és Komárom-Esztergom megyében jelentős a növekedés.

hvg.hu

Most érdemes kiadni a lakását

Hamarosan elkezdődik a diákok albérlet keresési időszaka, miután csütörtökön nyilvánosságra hozzák a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, és ilyenkor - átmenetileg - jelentősen élénkül a fővárosi és az egyetemi városok bérlakás piaca.

MTI

Indulhat a bontás a kiégett Andrássy úti palotában

Indulhat a bontás a kiégett Andrássy úti palotában

Már nincs szükség tűzoltók közreműködésére a múlt kedden kigyulladt Andrássy úti palotánál, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság átadta a helyszínt a bontást végző szakembereknek.

MTI

Semmi sem marad augusztusra az ipari minisztériumból

Elkezdték a volt ipari minisztérium bontásának utolsó szakaszát a fővárosi Margit körúton. A tervek szerint nemsokára megkezdődhet a terület műszaki átadás-átvételi eljárása is, és augusztusban befejezhetik a munkát.

MTI

Vádat emeltek a katonai főiskola két ingatlanának eladása miatt

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt három ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kara két ingatlanának eladása miatt – közölte Nagy Andrea, az ügyészség szóvivője.

MTI
Hirdetés

Nálunk még az energiatakarékos ház is drágább

A közel nulla energiaigényű családi ház építési költsége Németországban mindössze 5 százalékkal több mint a hagyományosé, Magyarországon a többlet még 10 százalék. Ez persze azért van így, mert nálunk még nem terjedt el ez a fajta építés, és a hozzávalók is drágábbak.

MTI

Drón filmezte le a kiégett Andrássy úti palota romjait – videó

Háborús pusztításra emlékeztetnek azok a felvételek, amelyeket drónnal készítettek a múlt héten kiégett Andrássy úti palotánál. Az épület teteje és harmadik emelete megsemmisült a tűzben. A lakókat kiköltöztették, mert életveszélyessé vált a ház, és a környéke még mindig le van zárva.

hvg.hu

Olcsó lett a lakás Olaszországban, de rengeteg az adója

Az elmúlt négy évben zuhant a lakások értéke Olaszországban, az ingatlanadó ugyanakkor rekord mértékűre emelkedett - idézett az olasz iparági szövetség felméréséből vasárnap az APA hírügynökség. A lakások értéke országos átlagban 15 százalékkal csökkent, 200 ezer euróról 170 ezerre, közben az ingatlanadó 104 százalékkal átlagosan 611 euróra ugrott.

MTI
Hirdetés

Új strandot avattak Fonyódon

A Balaton leghosszabb fövenystrandját alakították ki Fonyód Sándor-telepi strandján egy 345 millió forintos uniós támogatású projekt részeként - hangzott el a beruházás pénteki avatóján.

MTI

Még éjjel is parázslott az Andrássy úton kiégett ház

Még éjjel is parázslott az Andrássy úton kiégett ház

Továbbra is felügyelik a tűzoltók azt az Andrássy úti házat, amelynek leégett kedden a teteje és a harmadik emelete is tönkrement. Éjszaka is voltak kisebb parázslások, izzások, amelyeket meg kellett szüntetniük. A tűzoltók addig maradnak, ameddig kell.

MTI

Lifteket építenek a Budai Várba – íme a látványtervek

Lifteket építenek a Budai Várba – íme a látványtervek

Három liftet építenek a Budai Várba, a megépítésükről szóló közbeszerzési eljárást hamarosan meghirdetik – közölte az I. kerületi önkormányzat, amely látványterveket is közzétett a tervezett liftekről.

hvg.hu

Tűz az Andrássyn: nem az egész ház életveszélyes, csak a teteje

Tűz az Andrássyn: nem az egész ház életveszélyes, csak a teteje

A terézvárosi önkormányzat szerint a körülményekhez képest jó állapotban van a kedden kigyulladt Andrássy úti ház földszintje, első és második emelete. Vagyis nem az egész épület életveszélyes, de a kár pontos nagyságát még nem állapították meg, és csak az életveszély elhárításának költségeit több százmillió forintra rúgnak majd. A lakók gyorssegélyt kapnak a kerülettől.

hvg.hu

Már kiválasztották az új múzeumok legjobb terveit

Mintegy ötszáz pályázatból választották ki azt az 5-6 tervet, amelyek közül kikerülhetnek a Városligetben felépítendő új múzeumok épületei.

MTI

Andrássy úti tűz: "amit a tűz meghagyott, azt a víz elintézte"

Andrássy úti tűz: "amit a tűz meghagyott, azt a víz elintézte"

A kiéget Andrássy úti ikerpalota homlokzatának felújítási terveit 10 éve elkészítő építész szerint több milliárd forintba fog kerülni az épület helyrehozása, mert a tűz és az oltáshoz használt több ezer köbméternyi víz nemcsak a tetőszerkezetben, de az egész épületben komoly károkat okozhatott.

MTI

Ingatlanrekordok: kertes ház is kijön már egy budai négyzetméterből

Akár kétszázszoros négyzetméterár-különbség is tapasztalható az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat idei, első félévi magyarországi lakáskínálatban, az eladott ingatlanoknál pedig több mint százszoros eltérés is előfordult.

MTI
Hirdetés
123598
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X