MTI Gazdaság

Viszik a budapesti irodákat, mint a cukrot

Jelentősen nőtt Budapesten az irodák iránti kereslet a második negyedévben, a 129 170 négyzetméter 53 százalékkal haladta meg az előző negyedévit - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).

hvg.hu Ingatlan

Vehet háromszobás, modern házat 2,5 millióért is

Meglepő vagy csak szokatlan, ki-ki döntse el maga, de a háromhelyiséges mobilházat tényleg a címben megjelölt árért kínálják Hajdú-Bihar megyében. És extra is van: bárhová elszállítják, ingyen.

hvg.hu Ingatlan

Eladó a volt köztársasági elnöki rezidencia

Az Andrássy úton lévő, több mint 1111 négyzetméteres, teremgarázsos, pezsgőfürdős, borospincés, négy luxuslakásos ház négyzetméteréért majdnem 6 és félmillió forintot kérnek. A hirdetést egy figyelmes olvasó dobta fel az Urbanistánál.

hvg.hu Ingatlan

Így csökkentheti szinte nullára a rezsit

Használjon víztakarékos csaptelepet és energiatakarékos izzót, felejtse el a stand-by üzemmódot, a lakás hőmérsékletét tartsa egyenletesen 21-22 fokon, legyen mindenhol függöny és redőny. Csak néhány a számos egyszerű hétköznapi gyakorlati praktikából, amivel csökkenteni lehet a rezsiköltséget és az energiafogyasztást. Házépítéskor vagy felújításkor néhány éves szinten százezreket lehet megspórolni energiatakarékos megoldásokat választásával.

MTI Ingatlan

Megosztó épületet dózerolnak le a Várban – kibuktak az építőművészek

Bár a csupa üveg Országos Villamos Teherelosztó külseje nem feltétlenül felel meg a közízlésnek, az évek óta elhanyagoltan álló épület a maga korában a progresszív foghíjbeépítések közé tartozott. A Magyar Építőművészek Szövetsége éppen ezért nem ért egyet a bontásról szóló kormánydöntéssel.

hvg.hu Ingatlan

Makovecz paksi temploma a világ legijesztőbb épületeinek listáján

A rendezőelv és a kiválasztás mikéntje ugyan nem ismert, de a The Daily Dot összeállított egy listát a világ legszörnyűbb, legijesztőbb, legördögibb épületeiről, az olvasóik meg szavaznak, rendületlenül. És akik azt gondolják, hogy ha internetes szavazásról van szó, akkor nekünk ott a helyünk, nos, azok nem fognak csalódni.

hvg.hu Ingatlan

MN: egyelőre marad a Péterfy, később szétszedik, de jól járhat

A Magyar Nemzet szerint mégsem lesz ápolási otthon a Péterfy Sándor utcai kórházból, és legalább 2020-ig valószínűleg nem szervezik át jelentősen az intézményt. Később az osztályok egy részét átköltöztetnék a Fiumei baleseti központ épületébe, amit felújítanának. A baleseti központot pedig a Haller utcai új centrumba helyeznék át, ha felépítették azt.

hvg.hu Gazdaság

Kell-e félteni a Brexittől a magyarok legfontosabb vagyonát?

A Brexit jelentős értékvesztést okozott a pénzpiacokon, ám a magyar lakosság egyik legfontosabb vagyonára egyelőre nem jelent veszélyt, az ugyanis ingatlanban áll – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely 55 ezer milliárd forintra becsüli a magyarországi lakóingatlan-vagyon értékét, egyúttal számba veszi, hol lehet mégis hatása a Brexitnek.

hvg.hu Gazdaság

Orbán tanácsadója eltüntetné Budapest szégyenfoltját is

Részben ingatlanüzlettel szeretne foglalkozni Wáberer György a nevét viselő fuvarozócégből való kiszállás után, a Budapest szégyenfoltjának tartott, hosszú évek óta üres rózsadombi SZOT-üdülőről már tárgyal is – írta a Világgazdaság.

HVG Ingatlan

A BM bevonul a Várba

Minisztériumi épületnek nem ideálisak azok a Vári ingatlanok, amelyekbe a Belügyminiszter költözik majd, de az ott lévő tudományos intézeteket, múzeumokat kiköltöztetik – a HVG körsétája bemutatja, mit veszthet ezzel a főváros.

1 2 3 4 5 6 7
692
A címlapról ajánljuk

Kié lesz a Forma-1?

Akár 8 milliárd dollárt is érhet a száguldó cirkusz. Két médiamágnás versenghet érte.