Bejelentkezés  

Hatalmas arab és afrikai bizniszbe kezd a TriGránit

Hatalmas arab és afrikai bizniszbe kezd a TriGránit

A Trigranit Management Zrt. (TGM) közös vállalatot hoz létre a Design International (DI) cégcsoport és a MultiCapital részvételével, aminek keretében a DI Leasing-gel (DIL) együttműködve Észak Afrikában új lízingmandátumok elnyerésén dolgoznak. Az együttműködés további célja egyedülálló kereskedelmi komplexumok fejlesztése és bérbeadása a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

hvg.hu

Mégis mindenki pályázhat a hűtőpénzre

Mégis mindenki pályázhat a hűtőpénzre

Bár korábban csak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok pályázhattak, az NFM jövő hétfőtől megnyitja a hűtőgépek energiahatékony lecserélésére vonatkozó pályázatot minden magyar ember előtt.

Lengyel kézbe adná közép-európai szállodáit az Accor

A francia Accor szállodalánc megvételre kínálta fel 46 közép-kelet európai szállodáját az érdekeltségébe tartozó lengyel Orbisnak - közölte a varsói központú vállalat kedden.

MTI

Hatalmas hotelboom Budapesten

Hatalmas hotelboom Budapesten

Sok belvárosi hotel építése kezdődött el Budapest centrumában. Sok helyen régi, eddig jórészt lakatlan bérházakból alakítanak ki új szálláshelyeket. Megnyit majd a főváros első tematikus hotele is.

Ezért nem bízhat a hotelek weboldalaiban

Egy hoteleket felülvizsgáló cég alkalmazottai Barbadostól Bostonig rengeteg szállóba mentek el, és azt találták, hogy a valóság sokszor köszönő viszonyban sincs azzal, amit a hotelek a weblapjaikon mutatnak.

hvg.hu

Így néz ki egy gyönyörű spanyol villa

A spanyolországi Barcelona mellett eladó egy minimalista stílusú villa, amely egy nemzeti park szélén található.

hvg.hu

Bírságolt a műemlékvédelem a szegedi kályha-ügyben

Vissza kell építenie egy elbontott cserépkályhát és 375 ezer forint bírságot kell fizetni Szegeden azoknak, akik jogerős engedély nélkül kezdték szétverni a belvárosi Popper-házat – írja a Délmagyarország. A Széchenyi téren álló műemlék házban csak nagyon szigorú tervek illetve engedélyek alapján lehetett volna átalakítást végezni. Az önkormányzat fellebbez, mert keveslik a bírságot.

hvg.hu

Ilyet is csak a japánok tudnak

Ilyet is csak a japánok tudnak

Mesterséges dombokat épített a közösségi épületei "befedésére" Komatsu város építészeti hivatala. Az oktatási múzeumnak készült buckák teteje ráadásul járdaként is szolgál.

hvg.hu

200 millióért adják el ezt a rozoga garázst

Igen, jól olvassák: Londonban 550 ezer fontért – több mint 210 millió forintnak megfelelő összegért – vernek dobra egy igencsak rozoga állapotú garázst. Úgy néz ki, az ingatlanra minden bizonnyal lesz vevő is, hiszen a területre lehet lakóházat építeni.

hvg.hu

Luxushotelt építtet Lenti önkormányzata

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési felhívás már megjelent – mondta a város fideszes polgármestere. Horváth László szerint a hatszintes, 94 szobás szálloda építése mellett a gyógyfürdőt is fejlesztik: ott két fedett medencét, 65 méter hosszú csúszdát és gyerekcsúszdát alakítanak ki.

MTI

Ilyen űrhajó-villát sem látott még

Új-Zélandon eladó egy űrhajóra emlékeztető ingatlan, ahonnan páratlan kilátás nyílik az óceánra.

hvg.hu
Hirdetés

Máris módosítják a népszerű lakossági pályázatokat

Máris módosítják a népszerű lakossági pályázatokat

A keretösszegek nem módosulnak, de a kazán- és nyílászáró cseréjére vonatkozó pályázatok benyújtási határideje régiónként változik

hvg.hu

Fotó: A modern felhőkarcolókat is lenyomta ez a különleges színházfelújítás

Fotó: A modern felhőkarcolókat is lenyomta ez a különleges színházfelújítás

Az újjáépített liverpooli Everyman Theatre kapta az év legjobb új épületének díját a Brit Királyi Építészeti Intézettől (RIBA) annak ellenére, hogy a híres londoni Shard (Szilánk) felhőkarcoló is esélyes volt a díjra.

MTI

Nagyot akar szakítani? Vegyen üzleti ingatlant hitelből!

Javuló képet mutat az ingatlanhitelezési piac Európában. Az összkép pozitív, az ingatlanbefektetések volumene növekedett az előző évhez képest, és ezekhez a tranzakciókhoz a hitelek is egyre inkább elérhetők, azonban ez főként néhány nyugat-európai országra igaz. A magyar bankárok a magyar piac egészét tekintve optimistábbak lettek, de saját bankjuk portfóliójával kapcsolatban inkább zsugorodásra, mint növekedésre számítanak.

hvg.hu
Hirdetés

Több mint százéves művészmozi nyílt újra Pécsett

Az önkormányzat, az Emmi és egy névtelen támogató pénzéből újra megnyitott a 102 éves pécsi művészmozi, az Apolló.

MTI

Kezd beindulni a lakáshitelezés

Kezd magához térni a lakáshitelezési piac, idén hosszú ideje először érdemi növekedésre számíthat, a lakásépítések száma ugyanakkor még nem nő – számol be a Napi Gazdaság.

MTI

Nézze meg Mark Zuckerberg méregdrága hawaii ingatlanát

Mark Zuckerberg, a Facebook egyik alapítója nemrég két, összesen több mint 300 hektáros ingatlant vásárolt Hawaii szigetén. A hírek szerint a területekért Zuckerberg 100 millió dollárt fizethetett.

hvg.hu

Bemutatták az ebolások kezelésére szánt 2 darab magyar kórtermet

Bemutatták az ebolások kezelésére szánt 2 darab magyar kórtermet

Kettő darab járványbiztos kórterem áll rendelkezésre, ha Magyarországot esetleg elérné a vérzéses lázzal járó halálos kór. Erre azonban eléggé kicsi az esély.

hvg.hu

Tömegsír a péceli idősotthonban – más gondok is vannak az ombudsman szerint

A péceli idősotthonban sok a gond Székely László szerint: nincs a látogatók fogadására is alkalmas közösségi helyiség, nem adottak a személyi tisztálkodás feltételei, a lakószobák pedig túlzsúfoltak. A lakóknak nincs ellátottjogi képviselője, miközben bántalmazásról is érkezett panasz az ombudsmanhoz. A vizsgálatot az idősotthon tömegsírja miatt indították.

MTI

Ki nem találná, hol lakhatnak majd az emberek a jövőben

Elképzelhető, hogy komoly megoldást kínál a városi lakhatás problémáira egy olyan alternatíva, mellyel parkolóhelyekre lehet teljes értékű, ám piciny, mindössze 12 négyzetméteres lakóotthonokat telepíteni.

hvg.hu

Vasúti építészeti Oscar-díjat nyert a MÁV

A Budapest-Újszász vonal állomásépületeinek felújítását díjazták Amszterdamban. Az épületek az eredeti tervek és fotók felhasználásával műemléki igényű rekonstrukción estek át - közölte a MÁV.

MTI
Hirdetés
123608
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X