szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Fehér karácsony I.

Fehér karácsony I.

A fehér karácsony hangulatát idézi a dekoráció, melyhez néhány mutatós üvegkaspóra van szükség - ezek hiányában nagyméretű, szalaggal átkötött dunsztosüveg is megteszi. Az üvegeket konyhasóval kell feltölteni, a kupac tetejére egy-egy formás fenyőtoboz kerüljön (a toboz színes karácsonyi gömbdísszel helyettesíthető), az üvegek mellé fenyőgallyak, s máris kész a mutatós asztali dísz.

Fehér karácsony II.

Nálunk is divatba jött a fehér műfenyő, amely (az igazi fa mellett) kiegészítő karácsonyi dekorációs elemként is használható. Mivel a fehér fa önmagában is extrának számít, elegendő minimális díszítést, egy vezérszínt alkalmazni. A tartóhoz egy ötletes megoldás: a fa egy egyszerű - virágfölddel feltöltött - dobozba került, a földet fehér díszgömbök takarják. 

Csillogó gyertyatál

Fehér, sárga árnyalatú, külfönböző formájú, méretű gyertyák, ezüstgömbök, ezüstfüzér, valamint egy porcelán tál - pusztán ennyi szükségeltetik ehhez a szép asztali díszhez. 
Erősebb, hajlítható drótból némi kézügyességgel házilag is könnyen elkészíthető a karácsonyfát imitáló asztali állvány, hasonló sziluettek az üzletekben is beszerezhetők. A minifát apró, mutatós díszekkel - például kristályokkal, minigömbökkel - ünnepibe öltöztetheti. 

[[ Oldaltörés: Még több ünnepi ötlet ]]


Ünnepi sziluett

Díszes szobanövények

A fa örökzöldje a lakás több pontján visszaköszönhet dekoráció formájában. A magasabb állású - kevéssé bokros - szobanövények kaspóiban jól mutatnak a zöld, arany színű gömbök, a növények szárán pedig a díszekkel harmonizáló szalag. 

Last minute dekor

Last minute asztali dekorációként ajánjluk az egyszerűségében szép ünnepi díszt. Barna vagy bézs színű tálcára van szükség, amelyet dióval, mogyoróval, apró vörös díszgömbökkel, gyertyákkal dekorálhat. 

Havas asztali dísz

Egy újabb esztétikus asztali dísz: műhó spray-vel befújt tobozok, színes díszgömbök kerültek az üvegkaspóba - ez nagyméretű dunsztosüveggel helyettesíthető -, az üveget aranyszínű szalaggal kötötték át.  S a dísz egy még egyszerűbb változata, amikor csak gömbök kerültek az üvegbe.Forrás: www.bhg.com

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!