Eltartási szerződés - megtámadható, ha túl korai a halál?

2009. május 04., hétfő, 17:18 • Utolsó frissítés: 2009. július 07., kedd, 13:50
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A tartási szerződés ún.


A tartási szerződés ún. „szerencseszerződés”, így a hatályos jogszabályok szerint nem létezik ilyen törvényi minimum, bár kétségtelen, hogy az eltartási szerződés megtámadására – főleg, ha a megszerzett vagyon az addig teljesített tartáshoz mérten aránytalanul jelentős – a szerződés megkötése és az eltartott elhunyta közötti időszak rövidsége kézenfekvő hivatkozásul szolgálhat.           


jogász

Dr. Géczi Beatrix
ingatlanjogász és cégjogi szakértő
Géczi & Géczi Ügyvédi iroda
1024 Budapest, Margit krt. 15-17. I/3.
Tel.: 06 (20) 9786030
 
Szakterületem az ingatlanjog, a kereskedelmi jog (klasszikus kereskedelmi szerződések, fogyasztóvédelem, társasági jog - ideértve a végelszámolás szabályait -, csőd- és felszámolási jog és az értékpapír jog) valamint a családjog. Ügyvédi irodánk professzionális képviseletet biztosít adóügyi és egyéb peres eljárásokban.

A megjelent szakértői cikkekkel kapcsolatos további kérdéseit a drgbea@gmail.com e-mail címen teheti fel. Ügyfélfogadás telefonon előre egyeztetett időpontban.
  
Szeretném felhívni az olvasók figyelmét, hogy a jogi esetek különbözőek, ezért a korábbi kérdésekre adott tanácsaim hasonló esetekre teljes biztonsággal nem alkalmazhatóak. Szakmai felelősséget a félreérthető kérdések, illetve a hiányosan közölt tényállások alapján adott válaszokért nem vállalhatok.

Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra
Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra

A tornádók és földrengések által gyakran sújtott Új-Zélandon 1957-ben megalapított AHI Roofing akkor még nem lehetett tudatában annak, hogy újdonsága, a világ első bevonattal ellátott, préselt acél...

Hirdetés
1 HOZZÁSZÓLÁS
2009. május 26., 11:14 cseh gyula

Tisztelettel. tudtuk,hogy anyám gyógyihatatlan beteg hugom 29.napal tartási szerződést kötöt agydaganatos anyámmal a szerződős szerkesztésnél sem volt anyám jelen mert fekvőbeteg volt a szerződés pontja iban ugy van irva,hogy szerkesző-ügyvéd előt meg-vitatják a 13.pontott és elolvasás után aláirják.és elenjegyzi az ügyvéd ki derült,hogy háznál-lett aláiratva az ügyvéd valomása szerint cim szavakb

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Eltartási szerződés - megtámadható, ha túl korai a halál?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X