szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A Magyarországon ismeretlenül hangzó modern condo hotel koncepció Floridában is...

A Magyarországon ismeretlenül hangzó modern condo hotel koncepció Floridában is csupán néhány éve terjedt el, viszont elképesztő sikerrel működik.  Lényege, hogy a condo hotelek „condot” (öröklakást) adnak el független, egyéni befektetőknek (tulajdosoknak), akik kedvük szerint használják apartmanjukat üdülésre. Amikor viszont nem kívánják saját célra használni, akkor egy jól működő bérleti program keretében hasznosítható az ingatlan. Ez a program, melyben maga a szálloda üzemeltetője működik közre, garantálja a tulajdonosoknak a megtérülést. A fenntartási költségeket (karbantartás, takarítás, javítások) az üzemeltető állja, a tulajdonos csak ingatlanadót és biztosítást fizet. 

A kezdetekben luxus szállodaláncok nevét viselő, multinacionális cégek által üzemeltetett szállodák kínáltak vásárlási lehetőséget az apartmanjaikra, mint pl. Trump, Hilton, Four Seasons, Le Meridien. Alapvető jellemzőjük, hogy exkluzív helyeken létesültek, pl. az óceánparton vagy golfparadicsomok közepén, illetve olyan floridai városokban, ahol tömeget vonz a luxus és a látványosság. Az első condo hotelek Miamiban, és Miami Beachen épültek fel, azonban mára kétségtelenül Orlando vált a floridai condo hotel piac egyik fellegvárává köszönhetően a több millió turistát vonzó Disney Worldnek.
Lucskai Róbert, a Florida Investment Marketing (FIM) értékesítési és marketing igazgatója szerint az elmúlt néhány évben az számított legjobb időszaknak a vásárlásra, ha egy építés alatt álló létesítménybe vásárolta be magát a befektető. Az árak még alacsonyabbak voltak, illetve több apartmanból is lehetett választani. Mára ez a helyzet alapjaiban változott meg.A FIM kínálatából a Lake Buena Vista Resort Village & Spa az egyik legnépszerűbb condo hotel a magyar befektetők körében. Az elhelyezkedése tökéletesnek mondható, hiszen csak egy mérföldnyire fekszik a Disney parkoktól, közel a Universal Studio-hoz  és a nemzetközi reptérhez. Két, három és négy hálószobás, teljesen berendezett (egyes épületekben pezsgőfürdővel ellátott) apartmanokat, valamint prémiumszolgáltatásokat kínál a hotel exkluzív környezetben. 2005 és 2007 között egy apartmant még 350-400.000 USD vételártól árultak a Resortban. Napjainkra a kényszerzárások ezt az exkluzív komplexumot is elérték, az élelmes befektetők akár 125.000 USD-ért is felvásárolhatnak benne lakásokat. Amennyiben egy 40 százalékos (50.000 USD) önerőt igénylő hitellel szerez a vevő tulajdont, ez is 15-20 százalékos éves hozamot képes produkálni. És még az elkövetkező években realizálódó ingatlan értéknövekedést nem is vettük figyelembe.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Dubaj: ilyen egy luxus buszmegálló

Dubaj, ez az apró arab államocska a luxusturizmusba fekteti kőolajból származó bevételei jelentős részét, így készülve...