szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Az utóbbi 15 évben meggazdagodott ingatlanfejlesztő egy hatalmas, szálloda méretű családi házat épít magának Budán -...

Az utóbbi 15 évben meggazdagodott ingatlanfejlesztő egy hatalmas, szálloda méretű családi házat épít magának Budán - értesült az Index.

A többek között a díjnyertes Fashion Street és a Bécsi útra tervezett - kevésbé elragadó - üvegpláza megálmodója a magyarországi milliárdosok körében kedvelt budai Fenyőgyöngye közelében építi lakását. A 2000 négyzetméteres villa három telek összevonásával létrejött területen áll. A hegyoldalba épített családi házat az utcafront felől magas falak határolják és minimalista, teraszos stílusban épült.

Kapcsolódó cikkeink:

- Videó: Gigantikus üvegszivar épül a Deák térnél

- A főváros nemet mondott az üvegszivarra

A Csipak-villa különlegessége egy rejtélyes, ablaktalan, barna cinkborítású kocka. A valószínűleg lehallgatásbiztos építmény a lépcsőzetesen egymásra pakolt, fehér dobozokból álló épület síkjából emelkedik ki, és egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi lehet a funkciója. Az Index munkatársainak véleménye eltérő: van, aki szerint óriásrovarok támadásától tart Csipak Péter, van, aki szerint inkább pánikszoba lehet ágyúzásbiztos tetőzettel.

A házat a Pálffy Építészstúdió tervezte. Egy ingatlanszakértő szerint a beruházás összértéke 2,3-2,5 milliárd forint lehet.

(via Index, képek: Földes András)