szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Idén Szolnok Tiszaliget nevű városrésze ad otthont a nyár egyik jelentős kulturális eseményének, az EFOTT-nak.

Idén Szolnok Tiszaliget nevű városrésze ad otthont a nyár egyik jelentős kulturális eseményének, az EFOTT-nak. A Szolnok déli részén található, félkörívben a folyóba nyúló városrész hatalmas, parkosított zöldterülettel rendelkezik. A közvetlenül a folyóparton lévő főiskolai campus, a Liget uszoda, a foci- és biciklipályák, valamint a parkok és sétányok sokasága teremt ideális helyszínt a kikapcsolódáshoz.

©

A Tiszavirág híd kecses látványt nyújt. Ötletes megoldás a járdába épített üveglapok látványa: láthatjuk, amint alattunk hömpölyög a Tisza. Kevésbé sikerült szerkezeti elem viszont a közterek kialakítása a hídfőknél. A belvárosi oldalon a biciklis felhajtó rámpa brutálisan nagyra sikerült, nem illeszkedik a térszerkezetbe. A látogatónak az az érzése, hogy minél több betont és burkolatot akartak pakolni a feljárókba és a dísztérbe.

Bár sokak szerint egy új közúti hídra nagyobb szükség lett volna a Tiszán átmenő gépkocsiforgalom miatt, a város jól döntött. Az új híd nemcsak lerövidíti, de újra is értelmezi a kapcsolatot a két városrész között. Tiszaliget vonzó közösségi tereivel és programjaival új életet vihet Szolnok életébe, Szolnok pedig nagyot léphet előre a Tisza parti városok kulturális rangsorán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

A világ 5 legszebb hídja

1. La Pont Du Gard, Franciaország A dél-Franciaországban található hidat a rómaiak építették i.e. 20-ban.