Videó: új gyalogoshíddal készül az EFOTT-ra Szolnok

2011. január 22., szombat, 08:00 • Utolsó frissítés: 2011. október 18., kedd, 10:56
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Idén Szolnok Tiszaliget nevű városrésze ad otthont a nyár egyik jelentős kulturális eseményének, az EFOTT-nak.

Idén Szolnok Tiszaliget nevű városrésze ad otthont a nyár egyik jelentős kulturális eseményének, az EFOTT-nak. A Szolnok déli részén található, félkörívben a folyóba nyúló városrész hatalmas, parkosított zöldterülettel rendelkezik. A közvetlenül a folyóparton lévő főiskolai campus, a Liget uszoda, a foci- és biciklipályák, valamint a parkok és sétányok sokasága teremt ideális helyszínt a kikapcsolódáshoz.

Fotó:

A Tiszavirág híd kecses látványt nyújt. Ötletes megoldás a járdába épített üveglapok látványa: láthatjuk, amint alattunk hömpölyög a Tisza. Kevésbé sikerült szerkezeti elem viszont a közterek kialakítása a hídfőknél. A belvárosi oldalon a biciklis felhajtó rámpa brutálisan nagyra sikerült, nem illeszkedik a térszerkezetbe. A látogatónak az az érzése, hogy minél több betont és burkolatot akartak pakolni a feljárókba és a dísztérbe.

Bár sokak szerint egy új közúti hídra nagyobb szükség lett volna a Tiszán átmenő gépkocsiforgalom miatt, a város jól döntött. Az új híd nemcsak lerövidíti, de újra is értelmezi a kapcsolatot a két városrész között. Tiszaliget vonzó közösségi tereivel és programjaival új életet vihet Szolnok életébe, Szolnok pedig nagyot léphet előre a Tisza parti városok kulturális rangsorán.

Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra
Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra

A tornádók és földrengések által gyakran sújtott Új-Zélandon 1957-ben megalapított AHI Roofing akkor még nem lehetett tudatában annak, hogy újdonsága, a világ első bevonattal ellátott, préselt acél...

Hirdetés
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Videó: új gyalogoshíddal készül az EFOTT-ra Szolnok
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X