szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított egy csornai telekügyben a Győr-Moson-Sopron...

Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított egy csornai telekügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gyopáros Alpár (Fidesz) országgyűlési képviselő múlt héten tett feljelentése alapján - közölte Kocsis Tünde alezredes, szóvivő kedden.

©

Az MTI-hez eljuttatott, múlt keddi keltezésű feljelentés szerint az önkormányzat 2005 januárjában bruttó 116,5 millió forintért adott el egy 1,85 hektáros beépítetlen telket egy mosonmagyaróvári ingatlancégnek, az pedig alig két hónappal később bruttó 287,5 millióért adta tovább a Tesco áruházakat működtető társaságnak.

Kételkedik a képviselő

A képviselő a beadványban megjegyzi: tudomása szerint a két üzletkötés között eltelt időszakban nem változtak olyan mértékben az ingatlanpiac jellemzői és a gazdasági környezet, illetve nem végeztek olyan értéknövelő beruházást, amely indokolná, hogy az ingatlan értéke ilyen rövid idő alatt 171 millió forinttal növekedjen.
Ingatlanpiaci szakértők szerint abban a térségben semmiféle infrastrukturális beruházás nem történt közvetlenül a tranzakció előtt, ami felhajthatta volna a telekárakat. Az építési telkek ára egyébként növekvő szakaszban volt akkoriban, de ez az általános ingatlanpiaci felfutás miatt történt. A mosonmagyaróvári társaság vélhetően azt igyekezett kihasználni, hogy a Tesco számára a legmegfelelőbb éppen az a telek volt, s multiként több forrása is volt annak megvételére.


"Számomra az látszik valószínűnek, hogy az ingatlan értékét az eladásra vonatkozó önkormányzati döntés formálásában közvetlenül vagy közvetetten részt vevő valamely személy vagy személyek közreműködése segítségével aránytalanul alacsonyra becsülték, majd az emiatt keletkezett megtakarításból valamely személy vagy személyek a közvagyon rovására, jogellenesen anyagi hasznot realizáltak" - fogalmaz feljelentésében az országgyűlési képviselő.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Halálos ítélet az új Tescokra?

A törvényjavaslat a kereskedelmi és iparkamrákról szól, amelyek közül a területi kamarák jóváhagyása lesz szükséges a...