szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Az alapelgondolás onnan indul ki, hogy a polc nem fog látszani, vagy legalábbis nem tűnik majd polcnak.

Az alapelgondolás onnan indul ki, hogy a polc nem fog látszani, vagy legalábbis nem tűnik majd polcnak. Olyan lesz, mintha a könyvek maguktól maradnának a falon. Egy problémát kell e látványos dologhoz megoldanunk, ami kissé akadályoz bennünket: ez a gravitáció.

Vegyünk egy vastag, keményfedeles könyvet, amit később már nem szeretnénk könyvként használni. Sajnos, a megoldásnak ez az egyetlen hátránya: be kell áldoznunk egy viszonylag vastag könyvet. Azért valószínűleg minden lakásban akad ilyen könyv. Mi például otthon Lenin: Az ifjúságról című könyvét használtuk fel.

Az alábbi képen látható két lapos szögvasat beleragasztjuk az alsó kemény borító, és az első oldal közé. A vasak másik végét pedig tiplikkel a falba csavarozzuk. Így adott egy polc, aminek a lapja maga a könyv.

Ha elég tartós az alátámasztás, akár 10-15 másik könyvet is rápakolhatunk. Így már úgy tűnik, mintha a könyvek valóban maguktól állnának meg a falon…

 Egy hasonló megoldást szemléltet az alábbi videó:

(via Instructables)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Könyvespolc, házilag!

Polckészítéshez számos alapanyagból válogathatunk, a barkácsáruházak ezeket nagy méret választékban kínálják.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

4 az 1-ben könyvespolc

A szabadon variálható összeállítás négy darabból áll, amelyet tetszés szerint illeszthetünk egymásba.