szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Az Egyesült Királyságban jelenleg több mint 20 nyíltan eladásra kínált fejlesztésnek köszönhetően nagy...

Az Egyesült Királyságban jelenleg több mint 20 nyíltan eladásra kínált fejlesztésnek köszönhetően nagy bevásárlóközpont kínálat került a befektetési piacra – tudtuk meg a Cushman & Wakefield nemzetközi tanácsadótól.

A Wellgate Dundee bevásárlóközpont

A legjelentősebbek között említhetjük a The Kingfisher Centre-t Redditch-ben, valamint a Castle Court-ot Belfast-ban. Ezek a projektek várhatóan nagy érdeklődésre számíthatnak mind az Ingatlanbefektetési Szövetségek (REIT), ingatlan vállalkozások mind a befektetési alapok részéről.

A fent említettek mellett számos 80-100 millió font értékű projekt van jelenleg is a piacon. Ide tartozik a Houndshill Blackpool-ban; a Middlesbrough-i bevásárlóközpont, valamint a The Grange/The Pyramids Birkenhead-ben. A 35-70 millió font értékhatárba sorolható bevásárlóközpontok közé tartozik a The Meadows Chelmsford-ban és a Priory Meadow Hastings-ben.

A londoni Cityben is vannak vételre alkalmas bevásárlóközpontok

2011 második negyedévében a mindössze kilenc, összesen 479 millió font összértékű befektetéssel, csökkent az aktivitás az Egyesült Királyság bevásárlóközpont piacán. Ez jelentős visszaesést jelent az előző negyedévhez 13 tranzakcióbójából származó 2,069 millió font értékű befektetési volumenhez képest, mely megállapodások nagy része még 2010 végén valósult meg.

Jelentős adás-vételek

A legnagyobb eladásra került bevásárlóközpont a második negyedévben, a Hammersmith-i The King’s Mall volt, mely a St Martin’s-tól a Matterhorn tulajdonába került. További jelentős tranzakciók között említhetjük a Dundee-ban található Wallgate, Invista által történő megvásárlását, ahol a Cushman & Wakefield az eladó, Prupim megbízásából járt el, valamint az Orchard Street Lichfield-ben és Chorley-ban történt beruházásait.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Plaza nyílik Nagyváradon

Az Oradea Shopping City névre keresztelt központban 30 ezer négyzetméternyi bérelhető területet alakít ki a beruházó...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ma új plaza nyit Budapesten

Csaknem teljes egészében megtelt bérlőkkel a Blaha Lujza téri Europeum, mivel az elmúlt hetekben olyan bérlők is...