szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Tavaly sikerrel pályázott és nyert a kastély a Nemzeti Kulturális Fejlesztési Alap Mûemléki és Régészeti Szakmai...

Tavaly sikerrel pályázott és nyert a kastély a Nemzeti Kulturális Fejlesztési Alap Mûemléki és Régészeti Szakmai Kollégiuma által veszélyeztetett helyzetû mûemléképületek veszélyelhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására kiírt pályázatán.

Az óratorony után a kastély többi részét is szeretnék felújítani

Az óratorony csúcsdíszének veszélyes méretû dõlése és a kicserélt zárófödém fölötti ácsszerkezetek kijavítása és a héjalási hiányosságok megszüntetése állt a középpontban. A felújítás a történeti hûség érdekében kiegészült az óramû pótlásával. Az óratorony részleges felújítása egyben veszély elhárítási célokat is szolgált, így befejeztével várhatóan látogatható lesz a park egy része is a kastély túloldalán.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!