szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A valósággal való minden kapcsolatát elveszített Kadhafi a végsőkig kitart.

A valósággal való minden kapcsolatát elveszített Kadhafi a végsőkig kitart. Hírszerzési források szerint a diktátor valahol Tripoli környékén bújkálhat egy atombiztos bunkerben. A Guardian úgy tudja: a diktátor Algériába menekülhetett. Más források azt hangsúlyozzák, hogy Kadhafi Líbiában maradt, de állandóan változtatja búvóhelyét - amikből becslések szerint több mint másfélszáz is lehet az országban.

©

Kadhafi 42 éves uralkodása alatt számos bunkert építtetett magának Líbiában - az utolsót tavaly tavasszal. A recept mindenütt ugyanaz: felhúznak egy csillogó-villogó új luxusvillát, de a lényeg három-négy emelettel a föld alatt van. Miközben a külső szemlélő a felszínen egy jacuzzival, szaunával és belső úszómedencével felszerelt villát lát, a föld alatt egy igazi bunker található.

Ezek az atombiztos bunkerek akár öt emelet mélyen is húzódhatnak. Saját szennyvíz és közműrendszerük van, a raktárakhelyiségekben több mázsa tartós élelmiszert halmoztak fel. Így alkalmasak a több hónapnyi föld alatti létezésre is. Különös, de igaz: a bunkerek felépítésében számos nyugati cég segített jó pénzért a diktátornak, kijátszva így a nemzetközi embargót.

©

Az Al-Jazeera televízió még márciusban járt egy Tripoli közelében elfoglalt bunkerben, amit egy luxusvilla alá építettek. Az alábbi videóból kiderül, hogy a frissen épített bunker gépészetét egy svájci gépgyártó cég, a Luwa gyártotta 2010-ben.

Tekintse meg a videót!

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Így néz ki Tito bunkere belülről

A Tito-bunkert 30 méterrel a föld alatt alakították ki, az építkezést még az ötvenes évek elején kezdték, röviddel az...