szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A valósággal való minden kapcsolatát elveszített Kadhafi a végsőkig kitart.

A valósággal való minden kapcsolatát elveszített Kadhafi a végsőkig kitart. Hírszerzési források szerint a diktátor valahol Tripoli környékén bújkálhat egy atombiztos bunkerben. A Guardian úgy tudja: a diktátor Algériába menekülhetett. Más források azt hangsúlyozzák, hogy Kadhafi Líbiában maradt, de állandóan változtatja búvóhelyét - amikből becslések szerint több mint másfélszáz is lehet az országban.

©

Kadhafi 42 éves uralkodása alatt számos bunkert építtetett magának Líbiában - az utolsót tavaly tavasszal. A recept mindenütt ugyanaz: felhúznak egy csillogó-villogó új luxusvillát, de a lényeg három-négy emelettel a föld alatt van. Miközben a külső szemlélő a felszínen egy jacuzzival, szaunával és belső úszómedencével felszerelt villát lát, a föld alatt egy igazi bunker található.

Ezek az atombiztos bunkerek akár öt emelet mélyen is húzódhatnak. Saját szennyvíz és közműrendszerük van, a raktárakhelyiségekben több mázsa tartós élelmiszert halmoztak fel. Így alkalmasak a több hónapnyi föld alatti létezésre is. Különös, de igaz: a bunkerek felépítésében számos nyugati cég segített jó pénzért a diktátornak, kijátszva így a nemzetközi embargót.

©

Az Al-Jazeera televízió még márciusban járt egy Tripoli közelében elfoglalt bunkerben, amit egy luxusvilla alá építettek. Az alábbi videóból kiderül, hogy a frissen épített bunker gépészetét egy svájci gépgyártó cég, a Luwa gyártotta 2010-ben.

Tekintse meg a videót!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Így néz ki Tito bunkere belülről

A Tito-bunkert 30 méterrel a föld alatt alakították ki, az építkezést még az ötvenes évek elején kezdték, röviddel az...