Ilyen luxusbunkerben bújkálhat Kadhafi, a bukott diktátor

2011. augusztus 22., hétfő, 14:50 • Utolsó frissítés: 2011. augusztus 22., hétfő, 16:11
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

A valósággal való minden kapcsolatát elveszített Kadhafi a végsőkig kitart.

A valósággal való minden kapcsolatát elveszített Kadhafi a végsőkig kitart. Hírszerzési források szerint a diktátor valahol Tripoli környékén bújkálhat egy atombiztos bunkerben. A Guardian úgy tudja: a diktátor Algériába menekülhetett. Más források azt hangsúlyozzák, hogy Kadhafi Líbiában maradt, de állandóan változtatja búvóhelyét - amikből becslések szerint több mint másfélszáz is lehet az országban.

Fotó:

Kadhafi 42 éves uralkodása alatt számos bunkert építtetett magának Líbiában - az utolsót tavaly tavasszal. A recept mindenütt ugyanaz: felhúznak egy csillogó-villogó új luxusvillát, de a lényeg három-négy emelettel a föld alatt van. Miközben a külső szemlélő a felszínen egy jacuzzival, szaunával és belső úszómedencével felszerelt villát lát, a föld alatt egy igazi bunker található.

Ezek az atombiztos bunkerek akár öt emelet mélyen is húzódhatnak. Saját szennyvíz és közműrendszerük van, a raktárakhelyiségekben több mázsa tartós élelmiszert halmoztak fel. Így alkalmasak a több hónapnyi föld alatti létezésre is. Különös, de igaz: a bunkerek felépítésében számos nyugati cég segített jó pénzért a diktátornak, kijátszva így a nemzetközi embargót.

Fotó:

Az Al-Jazeera televízió még márciusban járt egy Tripoli közelében elfoglalt bunkerben, amit egy luxusvilla alá építettek. Az alábbi videóból kiderül, hogy a frissen épített bunker gépészetét egy svájci gépgyártó cég, a Luwa gyártotta 2010-ben.

Tekintse meg a videót!

Mikor elég jó egy tető?
Mikor elég jó egy tető?

Az ember több ezer éve kezdett házakat építeni, azóta a technika rengeteget fejlődött.

Hirdetés


Ilyen luxusbunkerben bújkálhat Kadhafi, a bukott diktátor
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS

Illegális bérlakás-kereskedelem zajlik a neten

Az önkormányzati lakások bérleti jogát több millió forintért árulják magánszemélyek és ingatlanirodák, akik formálisan ingatlancserét ajánlanak, de...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X