Videó: így szigetelnek újra egy Makovecz-villát 20 millióból

2011. szeptember 27., kedd, 14:15 • Utolsó frissítés: 2011. október 18., kedd, 12:25
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A 400 négyzetméteres, 6 méter belmagasságú villa évi rezsije 2 millió forint volt, ez csökken majd a felére.

A 400 négyzetméteres, 6 méter belmagasságú villa évi rezsije 2 millió forint volt, ez csökken majd a felére.

Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra
Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra

A tornádók és földrengések által gyakran sújtott Új-Zélandon 1957-ben megalapított AHI Roofing akkor még nem lehetett tudatában annak, hogy újdonsága, a világ első bevonattal ellátott, préselt acél...

Hirdetés
12 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. február 2., 17:01 alexander-thomas

György Vargha úr!
Nem vagyok építész, se cukrász, mégis meg tudom mondani, ízlik-e a süti.
Makovec szépet és látványosat tudott alkotni, a lakóházai mégis hagynak némi kívánnivalót maguk után, mivel a látvány kerül előtérbe, és nem a használhatóság.
Mégsem ezért került Ő a bírálatok kereszttűzébe, hanem rasszista megnyilvánulásai miatt.
Kár, hogy nem maradt meg építésznek!

2011. december 30., 17:23 hrabal

Tehát ha meghal egy építész, akit életében indokolatlanul sztároltak azt nem lehet kritizálni? Biztos, hogy mindenki ismeri a nagy építész teljes pályafutását? Biztos, hogy tudja mindenki, hogy hogyan lett a pilisi parkerdő főépítésze, kinek az utasítására, és hogy ívelt pályafutása egészen az első magyar művészetmegmondó magánakadémia vezető tisztségéig? Építőiparban dolgozom én is 30 éve, elmegyek nap mint nap pár épülete előtt, de én is ismerek olyan épületet, amit legalább 10 éve nem tudnak eladni.Éjszakánként recseg, ropog, a megoldhatatlan csomópontok (térbeli ellipszis bádogozás pl) miatt beázik, stb. stb. Azonkívül, ha egy neves építész politizálásra adja a fejét, akkor számolnia kell azzal, hogy onnantól kezdve már nem építész, hanem politikus,így nem illetheti kritika azt, aki őt kritizálja.

2011. december 11., 22:16 György Varga

Akik itt az építőiparról kritikát mondanak,azok vagy nem szakmabeliek vagy ehez sem értenek.Valamelyőtök járt már építkezésen? Ja nem az állófogadásra gondoltam,munka közben,hetente kétszer járják végig az épületeket szakmérnökök akik újra rajzoltatják a terveket. Van terv,kiviteli terv,megvalósulási terv,azaz a végén IGY SIKERÜLT, mi kőze van a tervezőnek a megvalósításhoz,mint Mako-vec úrnak a szigeteléshez.Valaki venné a fáradságot utána nézne mennyit változott az utóbbi időben a szigetelési követelmények szabványa.42 éve dolgozom az építő iparban,de ilyen ütemű fejlődés jó irányban rég nem volt.Pár éve még a kopasz egyszerüen festettbeton is jó volt,most a poroton téglára is 17cm es szigetelés kerűl,nagyon helyesen!Az ilyen meredekségű tetőnél,mint amit Makovecz iroda tervezett az üveggyapot nem megfelelő szigetelő anyag a szigetelő anyag elég rövid időn belűl a súlyánál fogva összetömörödik,a zajcsökkentésre teljesen alkalmatlan az üveggyapot,aqusztikai szigetelésnek a legolcsóbb a tojástálca próbálják ki,ha nem hiszik nézzék meg 5 évente mennyit változik a szigetelés,még bontani sem kell vannak már műszerek hőfényképek,stb.De itt egy db. mennyi annyit sem láttunk,pedig a 20 millából 200ezret kellene erre is költeni aztán,lehet vádaskodni.A nyilászárók az utóbbi időben sokat változtak,de nem a 3rétegű üveg a megoldás az üveg ugyanis vezeti a hőt,a két réteg közti távolságot kell növelni és tán még egy ízléses reluxa is elfér a rétegek közt,mert ugye nyáron a meleg ellen is szigetelünk,vagy mi?Végül is a rések szigetelése,üregek menszüntetése,fóliázat két rétegű leragasztása,megoldást adna ha a kivitelező nem a 20millát tartja szem előtt hanem az ésszerűséget!A vállalkozókat kötelezni arra,hogy a romániaból importált munkaerőt most csak a nézelődésre tanulásra használják,mert tervezhetsz te palotát ha "csobán" építi az pajta lesz!
Üdvözlettel egy gyakorlatias öreg róka.

2011. október 26., 23:13 oregrepa

Ebből a hírből én azt tudtam meg, hogy van egy valaki, akinek van 400 négyzetméteres, 6 m belmagasságú épülete és 20 millája a korszerűsítésre. Nem volt gondja kifizetni az évi 2 milla. rezsit. Slussz! Azt, hogy ezt a Makovecz nevével jegyzett tervezés hozta létre, ebben az esetben mellékes, mert a "cocilizmusban" épült bármely épület és azoknak bármelyik tervezője csak ilyen "rossz paraméterekkel rendelkező" épületeket bírt alkotni! Arra a korra jellemző és hozzá férhető, akkor korszerű anyagok birtokában.! Innen üzenem az arctalan, névtelen lelkiekben szegény legényeknek, hogy a halottról "igazat, vagy semmit" törvényt tartsák be! Írja ezt egy egész életében az építő iparban dolgozó emberke, aki ismeri és tudja az okát, hogy milyen körülmények között jöttek létre az ilyen épületek, alkotások.

2011. október 19., 05:07 Makk Marci

Kata!
Miért lenne kegyeletsértés az igazság?
A halála előtt is kritizálták. Nálunk főépítész volt egy darabig, el lehet jönni, meg lehet nézni mit művelt!
Szemre lehet, hogy tetszetős de esik szét, beázik, horribilis volt a karbantartási költség már 1-2 éves korban is.
Tervezett családi házat is, beszéltem a tulajjal, voltam bent a házban is...
Nem nevezte "világhírűnek" a fickót!
7 éve árulják a kéglit. Eladhatatlan, pedig nálunk relatív pörög az ingatlanpiac! )))

További 7 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Videó: így szigetelnek újra egy Makovecz-villát 20 millióból
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS

Eladná a lakását? Ne reménykedjen jó árban!

Egyre-másra jönnek ki az olyan ingatlanpiaci elemzések, amelyek alapján pillanatokon belül nekilódulhatnak az árak, olyannyira, hogy a...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X