szerző:
hvg.hu

Átlagosan ugyan jelentősen nőtt a lakáseladáshoz szükséges idő, de a jó paneleknél nincs gond.

A gyorsan forgó paneleknél kell a legrövidebb eladási idővel számolni, átlagosan valamivel kevesebb, mint 3 hónappal 2012. első negyedévében. Ráadásul ebben a szegmensben növekedett a legkevésbé az eladási idő mértéke, 2007-ben még átlagosan 2 hónapot kellett egy panel eladásra szánni – tudtuk meg az Otthon Centrumtól (OC).

©

Az egyes földrajzi területek ingatlanpiacán hasonló értékesítési időkkel kell számolni. Az egyetlen kivételt a budapesti családi házak piaca jelenti, ahol 2 hónappal rövidebb az átlagos értékesítési idő, mint az ország más területein.

Az OC  lassuló árcsökkenésről számolt be. Felmérése szerint a 2008 végén indult árzuhanás tavaly már nagyon lelassult, szinte megállt. Idén  az első negyedévben – főként a végtörlesztés hatására – az árak néhány százalékkal csökkentek 2011 utolsó negyedévéhez képest.

Az év további részében az árak várhatóan nem térnek majd el jelentősen a 2011-es szinttől. Az áremelkedéshez stabil, a gazdasági folyamatokkal alátámasztott keresletélénkülésre van szükség – mondta Déry Attila, az OC vezető elemzője.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!