Három hónap alatt eladható egy jó panel

2012. április 18., szerda, 10:57 • Utolsó frissítés: 2012. április 18., szerda, 11:00
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Átlagosan ugyan jelentősen nőtt a lakáseladáshoz szükséges idő, de a jó paneleknél nincs gond.

A gyorsan forgó paneleknél kell a legrövidebb eladási idővel számolni, átlagosan valamivel kevesebb, mint 3 hónappal 2012. első negyedévében. Ráadásul ebben a szegmensben növekedett a legkevésbé az eladási idő mértéke, 2007-ben még átlagosan 2 hónapot kellett egy panel eladásra szánni – tudtuk meg az Otthon Centrumtól (OC).

Fotó:

Az egyes földrajzi területek ingatlanpiacán hasonló értékesítési időkkel kell számolni. Az egyetlen kivételt a budapesti családi házak piaca jelenti, ahol 2 hónappal rövidebb az átlagos értékesítési idő, mint az ország más területein.

Az OC  lassuló árcsökkenésről számolt be. Felmérése szerint a 2008 végén indult árzuhanás tavaly már nagyon lelassult, szinte megállt. Idén  az első negyedévben – főként a végtörlesztés hatására – az árak néhány százalékkal csökkentek 2011 utolsó negyedévéhez képest.

Az év további részében az árak várhatóan nem térnek majd el jelentősen a 2011-es szinttől. Az áremelkedéshez stabil, a gazdasági folyamatokkal alátámasztott keresletélénkülésre van szükség – mondta Déry Attila, az OC vezető elemzője.

Mikor elég jó egy tető?
Mikor elég jó egy tető?

Az ember több ezer éve kezdett házakat építeni, azóta a technika rengeteget fejlődött.

Hirdetés


Három hónap alatt eladható egy jó panel
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS

Illegális bérlakás-kereskedelem zajlik a neten

Az önkormányzati lakások bérleti jogát több millió forintért árulják magánszemélyek és ingatlanirodák, akik formálisan ingatlancserét ajánlanak, de...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X