Már nem az Empire State Building New York legmagasabb épülete

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: New York; Világkereskedelmi Központ; Empire State Building; New York legmagasabb épülete;

Várhatóan a jövő hét elején búcsúzik New York legmagasabb épületének címétől az Empire State Building: a város egyik jelképének számító felhőkarcolót a 2001-es terrortámadással lerombolt ikertorony pótlására épülő új New York-i Világkereskedelmi Központ (One World Trade Center) utasítja maga mögé.

Az 1931-ben épült és antennájával együtt 471 méteres felhőkarcoló egészen 1972-ig - az eredeti Világkereskedelmi Központ tornyainak színre lépéséig - számított a metropolisz legmagasabb épületének. Az ikertornyokat elpusztító 2001-es terrortámadás után pedig ismét visszaszállt rá a cím.

A hat éve épülő új New York-i Világkereskedelmi Központ azonban hamarosan túlszárnyalja a 102 emeletes épületóriást - mondta el a kikötői hatóság munkatársa. Hozzátette: "Ha az időjárás engedi, akkor várhatóan jövő hétfőn fogjuk túllépni az Empire State Building magasságát".

Így épült New York - Nagyítás-fotógalériánkhoz kattintson a képre!

Fotó:

A Manhattan fölé magasodó One World Trade Center a tervek szerint 2013 végére készül el, és antennájával együtt 541 méteres lesz, túlszárnyalva ezzel az eredeti ikertornyokat is. A csupa üveg felhőkarcoló azon a 6,5 hektáros telken áll, amelyen egyre másra bújnak ki a földből az új épületek. Köztük van a szeptember 11-i tragédiára emlékeztető múzeum is. A terrortámadás több mint háromezer halálos áldozatot követelt.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X