Mit tud egy villa 31 milliárd forintért?

2012. június 11., hétfő, 11:23 • Utolsó frissítés: 2012. június 11., hétfő, 19:12
Szerző:


Címkék: ; ;

Berobbant a piacra Gianni Versace volt floridai luxusvillája. Az ára az igazán döbbenetes, hiszen még amerikai mércével mérve is ritka magas: 125 millió dollár.

Mit tudhat egy ilyen villa, hiszen több amerikai ingatlanos szaklap is úgy fogalmazott: a luxus felső határa manapság 80-100 millió dollár között van, s ha valaki még ennél is jóval magasabb árat jelöl meg, akkor ott már valami olyannak kell lenni, ami sehol sincs a világon.

Nos, itt 10 háló 8 fürdőszoba és egy 24 karátos aranyból készült mozaikpadló is az új tulajdonosé lehet. Maga az 1800 négyzetméternyi lakótérrel rendelkező ház még 1930-ban épült, a neves Alden Freeman építész munkája.

Fotó:

A világhírű olasz divattervező 1992-ben vásárolta az ingatlant 10 millió dollárért és további 33 milliót költött rá. Bővítette, még nagyobb teraszokat építtetett és ő álmodta meg az aranydíszítést az úszómedencébe. De csak öt évig élvezhette ezt a csillogást, 1997-ben ugyanis megölték éppen itt.

Három évig senki sem érdeklődött a villa után, majd egy nagyvállalkozó, Peter Loftin 2000-ben 20 millió dollárért megvette és néhány év múlva luxusszállodává alakíttatta, a nyitás 2009-ben volt.

Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra
Időjárási katasztrófákat is kibír – az idehaza 20 éves GERARD tető rácáfol az építőipari válságra

A tornádók és földrengések által gyakran sújtott Új-Zélandon 1957-ben megalapított AHI Roofing akkor még nem lehetett tudatában annak, hogy újdonsága, a világ első bevonattal ellátott, préselt acél...

Hirdetés


Mit tud egy villa 31 milliárd forintért?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Ajánlat
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X