szerző:
hvg.hu

Berobbant a piacra Gianni Versace volt floridai luxusvillája. Az ára az igazán döbbenetes, hiszen még amerikai mércével mérve is ritka magas: 125 millió dollár.

Mit tudhat egy ilyen villa, hiszen több amerikai ingatlanos szaklap is úgy fogalmazott: a luxus felső határa manapság 80-100 millió dollár között van, s ha valaki még ennél is jóval magasabb árat jelöl meg, akkor ott már valami olyannak kell lenni, ami sehol sincs a világon.

Nos, itt 10 háló 8 fürdőszoba és egy 24 karátos aranyból készült mozaikpadló is az új tulajdonosé lehet. Maga az 1800 négyzetméternyi lakótérrel rendelkező ház még 1930-ban épült, a neves Alden Freeman építész munkája.

©

A világhírű olasz divattervező 1992-ben vásárolta az ingatlant 10 millió dollárért és további 33 milliót költött rá. Bővítette, még nagyobb teraszokat építtetett és ő álmodta meg az aranydíszítést az úszómedencébe. De csak öt évig élvezhette ezt a csillogást, 1997-ben ugyanis megölték éppen itt.

Három évig senki sem érdeklődött a villa után, majd egy nagyvállalkozó, Peter Loftin 2000-ben 20 millió dollárért megvette és néhány év múlva luxusszállodává alakíttatta, a nyitás 2009-ben volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!