szerző:
MTI

Összesen 360 millió forintból újul meg jövő év májusára a Tolna megyei Simontornyán a vár környéke, a belváros több utcája és tere. A beruházás költségeinek nagy részét uniós forrásból fedezik.

A vár környékén olyan összefüggő teret alakítanak ki, amely megfelelő színtere a személyes találkozóknak és rekreációnak, illetve biztosított a fogyatékkal élőknek a biztonságos közlekedés.

A fejlesztés a vár környéke mellett érinti a Szentháromság körüli teret, a volt Ferences Rendház környezetét. Felújítják a Helytörténet Házának külső homlokzatát, a polgármesteri hivatalt, a város arculata szempontjából meghatározó központi területeket. Megújul a csapadékvíz-elvezetés, a zöldövezet, a közvilágítás, bővítik a parkolóhelyek számát.

Új piacteret is építenek, új irodát kap a hegyközség, továbbá korszerűsítik a művelődési házat. Simontornya 304 millió forint uniós támogatást nyert el a beruházáshoz, ehhez 52 millió forintot tett hozzá a város, a fejlesztés a tervek szerint 2013. május 15-én fejeződik be – mondta Csőszné Kacz Edit polgármester.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!