szerző:
MTI

Összesen 360 millió forintból újul meg jövő év májusára a Tolna megyei Simontornyán a vár környéke, a belváros több utcája és tere. A beruházás költségeinek nagy részét uniós forrásból fedezik.

A vár környékén olyan összefüggő teret alakítanak ki, amely megfelelő színtere a személyes találkozóknak és rekreációnak, illetve biztosított a fogyatékkal élőknek a biztonságos közlekedés.

A fejlesztés a vár környéke mellett érinti a Szentháromság körüli teret, a volt Ferences Rendház környezetét. Felújítják a Helytörténet Házának külső homlokzatát, a polgármesteri hivatalt, a város arculata szempontjából meghatározó központi területeket. Megújul a csapadékvíz-elvezetés, a zöldövezet, a közvilágítás, bővítik a parkolóhelyek számát.

Új piacteret is építenek, új irodát kap a hegyközség, továbbá korszerűsítik a művelődési házat. Simontornya 304 millió forint uniós támogatást nyert el a beruházáshoz, ehhez 52 millió forintot tett hozzá a város, a fejlesztés a tervek szerint 2013. május 15-én fejeződik be – mondta Csőszné Kacz Edit polgármester.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!