szerző:
MTI

A százéves Astoriát épülettörténeti sétákon tekinthetik meg az érdeklődők, a Gellértben Marilyn Monroe- és Elvis Presley-show, valamint a X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kiállítása szórakoztatja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

A Gellért és az Astoria szálloda is színes programokat kínál szombaton a Múzeumok éjszakája programsorozathoz csatlakozó nyitott szállodák éjszakáján.

A százéves Astoriát épülettörténeti sétákon tekinthetik meg az érdeklődők. A szálló történetét, a pincéjében rejtőző műtárgyakat és vendégkönyveket kamara-kiállításon tekinthetik meg a látogatók, emellett megismerhetik az Osztrák-Magyar Monarchia hadtörténeti egyenruháit is. A MÁV Szimfonikusok egyebek mellett Mozart-, Strauss- és Ligeti-műveket adnak elő - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. 

A Gellértben Marilyn Monroe- és Elvis Presley-show, valamint a X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kiállítása szórakoztatja a látogatókat. Erre az éjszakára megnyílik a Gellért szálló alatti alagútrendszer a Szüzek barlangjával és a Gellért kupola is.

A szálloda alatt kezdődő kiterjedt alagútrendszer a föld alatt köti össze a Gellért, a Rudas és a Rác fürdő épületeit. Az 1930-as évekbeli tervek szerint kisvasút szállította volna a vendégeket a három gyógyfürdő között. A múzeumok éjszakáján interaktív kalandtúrák vezetnek ezekre a nagyközönség elől elzárt területekre, egészen a csodálatos mészkőképződményig, a Karfiol-barlangig, amelyet egy legenda szerint Szüzek barlangjának is neveznek. A túrák elkalandoznak a szálloda padlására is, a Gellért kupolájából pedig gyönyörű kilátás tárul a látogatók elé.

A két szálló között retro autóbusz szállítja mindazokat, akik karszalagjukat a Danubius Hotel Astoria vagy a Danubius Hotel Gellért recepcióján veszik meg.

A programokra regisztrálni az [email protected] és [email protected] címeken lehet.