szerző:
hvg.hu

Lázár János szerint a Várkert Bazárt eddig egyetlen egyszer adták át, mert a második alkalommal a Lánchíd utcát adták át. Más kérdés, hogy még egyik sincs készen, a keddi közlöny szerint 300 millió forintot kap még a felújítás.

©

A jobbikos parlamenti képviselő, Sneider Tamás intézett írásbeli kérdést Lázár Jánoshoz arról, hogy mikor lesz kész e Várkert Bazár, és miért kellett többször átadni a felújított komplexumot. Sneider arra gondolt, hogy a Várkert Bazárnak volt már egy átadó ünnepsége az április parlamenti választásokat megelőzően, majd augusztus végén is szerveztek egy ünnepséget, amelyen a Lánchíd utcát is átadták, de a hírek szerint még mindig nincs készen.

Lázár János válaszában azt állítja, hogy a Várkert Bazárnak csak egyetlen átadója volt, az áprilisi, mert az augusztusi átadó tulajdonképpen a Lánchíd utca felavatása volt. Vagyis szerinte a már kész Várkert Bazár csak az utca felújítása miatt zárt be kényszerűségből az átadását követően, és augusztusban csupán újra megnyitotta kapuit.

Azt írja, hogy a Várkert Bazár komplexumának a legtöbb része látogatható, de a felújításának és bővítésének uniós projektje 2015 tavaszán zárul, és addig előfordulhatnak még garanciális javítások, amelyek akár komolyabb munkavégzéssel is járhatnak. "Folyamatosan érkeznek és kerülnek helyükre – a közel 3000 négyzetméternyi tér funkciójához igazodó – berendezések és eszközök, illetve elfoglalhatják helyüket a kiválasztott szolgáltatók is" – áll Lázár János válaszában. Vagyis szerinte a komplexum még nincs készen, de "a rekonstrukciója és bővítése" elkészült, "és eddig egyetlen alkalommal adták át".

Ehhez képest a kedd délután kijött Magyar Közlöny szerint a kormány újabb 300 millió forintot szán azonnal a Várkert Bazár fejlesztésére. A felújításra eddig közel 9 milliárd forintot költöttek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!