szerző:
hvg.hu

Több ajánlatot is kapott az épp egy éve leégett Andrássy úti műemlék ház lakóközössége az épület eladásra tervezett leendő padlásterével kapcsolatban - közölték a lakók közös üzenetükben, amelyet a terézvárosi önkormányzat tett közzé.

Egy év telt el azóta, hogy tavaly július 15-én leégett az Andrássy út 83-85. alatti műemlék ház tetőszerkezete és harmadik emelete - idézték fel a lakók.

Azt írták, megtörtént a romok eltakarítása, mindenkinek van hol laknia, és kaptak egy védőtetőt is, amely átmenetileg védi az épület megmaradt részeit a további gyors leromlástól.

De hozzátették, "az MKB Biztosító építési tevékenység okozta tűzre hivatkozva nem kíván fizetni, a rendőrség jelenleg is nyomoz, a kormányhivatal viszont már a tűz után nem sokkal kötelezte a tulajdonosokat, hogy három éven belül építsék vissza a műemlék épület tetejét".

©
©

Azt írták, pályázati támogatással hamarosan hozzákezdenek a közművek helyreállításához, sikerült megerősíteni, felújítani az életveszélyessé vált és évtizedek óta aládúcolt függőfolyosókat is.

"Felkészültünk, hogy a biztosítóval szemben peres úton érvényesítsük követeléseinket, a szakértői vélemények, tanúvallomások birtokában bizakodva várjuk a bíróság döntését" - írták.

Szerintük a leggyorsabb és legbiztosabb megoldást a korábban megkezdett és évekkel ezelőtt abbahagyott tetőtér-beépítés megvalósítása jelenti, a közös, egyelőre még nem létező padlástér értékesítésével.

"Meglepetten tapasztaltuk az élénk befektetői érdeklődést, az elmúlt hónapok tárgyalásainak eredményeként több ajánlatot kaptunk komoly referenciákkal rendelkező, és ami számunkra a legfontosabb, megfelelő pénzügyi és jogi garanciákat felmutatni képes beruházóktól" - közölték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!