szerző:
hvg.hu

A csúszásmentes járdáról ugyanis maguknak kell gondoskodniuk, különben több tízezres bírságra is számíthatnak.

Véget ért a tavaszais idő, mostantól valódi őszies, télies időre kell számítani. A csúszós járda pedig a háztulajdonosoknak is okozhat fejfájást, hiszen jöhetnek a súlyos bírsáok, ha valaki a ház előtti járdaszakaszon töri ki a nyakát.

A helyi közutak és közterületek fenntartása ugyan az önkormányzatok feladata, azonban az önkormányzat előírhatja, hogy az ingatlantulajdonnal rendelkező személyek kötelesek eltakarítani a havat az ingatlan előtti járdaszakaszról.

Egy családi ház esetében egyértelmű, hogy a tulajdonos kötelessége a hó-, és jéghelyzetről gondoskodni, egy társasháznál azonban már sokan nincsenek tisztában ezzel. Egy társasház albetéteseit ugyanaz a felelősség terheli, mint egy családi ház tulajdonosát. Tehát nem a közösképviselő dolga gondoskodni arról, hogy csúszásmentes legyen a járdaszakasz.

Ám az sem mindegy, hogy mivel tesszük csúszásmentessé a környéket. Akár ötvenezer forintra is bírságolható az, aki ezt sóval végzi el. Használjunk inkább homokot, a sódert vagy faforgácsot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!