szerző:
hvg.hu

Interaktív élményközponttá alakítanák át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálját: egyebek mellett légiközlekedés-történeti kiállítást és régi repülőgépeket bemutató skanzent nyitnának itt – írja a szerdai Magyar Hírlap Somogyi-Tóth Gáborra, az Aeropark vezetőjére hivatkozva.

Az 1950-ben átadott, időközben műemlékké nyilvánított utasforgalmi épület évek óta kihasználatlan. A Malév 2012-es csődje után a forgalmat a 2-es terminálra helyezték át, az épületben csak irodák maradtak.

Somogyi-Tóth Gábor a lapnak azt mondta: az 1-esen lehetne berendezni a magyar repüléstörténeti látogatóközpontot, a 2-es terminál mellett működő repülőskanzenből pedig áttelepítenék az egykori Malév-repülőgépeket és a különleges földi járműveket.

Az épületben lenne még szimulátorközpont, étterem és ajándékbolt is. Emellett építenének több kisebb vagy egy nagyobb üvegcsarnokot, ahol a további, kisebb repülőket és légi eszközöket mutatnának be.

Az Aeropark vezetője azt mondta, hogy már tárgyalnak az elképzeléseikről kormányzati képviselőkkel, de konkrétumokat nem említett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!