szerző:
hvg.hu

Fél évvel az átadás után derült ki, hogy a bicikliseknek készült Tisza-tavi attrakció balesetveszélyes, így csak gyalogosokat engednek fel a kilátószinten épült hungarikumboltig.

Kordonokkal zárták le a közel félmilliárd forint uniós pénzből épült kerékpáros kilátót a Tisza-tónál a Népszabadság beszámolója szerint. Az 1,1 milliárd forintból, teljes egészében uniós forrásból épült tiszafüredi turistacentrumot tavaly év végén adták át ünnepélyesen, a beruházást Fazekas Sándor agrárminiszter is megtekintette. A bicikliskilátó tetejére még egy hungarikumboltot is építettek.

©

Fél évvel az átadás után azonban lezárták a kétemeletes épületet, amelyre kacskaringós bringaút vitt fel, mert kiderült, hogy balesetveszélyes. Kizárólag gyalog lehet felmenni az amúgy is elég szerény panorámával kecsegtető turisztikai látványosságra.

©
©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!