szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Művészeti Akadémia az újságírószövetség Andrássy úti volt székházába költözik, amire ráfér a felújítás. Néhány hónappal ezelőtt a szervezet honlapján közzétette, hogy a beruházásra egymilliárd forintot szánnak. A közbeszerzési értesítőben azonban már 4 milliárd szerepel.

Húsz százalékkal növekedett a Fekete György által vezetett Magyar Művészeti Akadémia költségvetése 2015-höz képest, de az évi 6,6 milliárd forintos összeg nem minden. A szervezet a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) egykori központjába költözik, amelyet az államtól kaptak ajándékba. Az ingatlan értéke másfél-kétmilliárd forint körüli.  A TED-en most megjelent közbeszerzési értesítő szerint a Laki Épületszobrász Zrt. építi ki az MMA új központját - írja az Index. A hirdetmény szerint 3,987 milliárd forintos beruházásban összesen három épületrész műemléki rekonstrukcióját, illetve irodaházzá alakítását végzi el a kivitelező. A projekt során többek közt bontás, földmunkák, alapozás, tetőfedés, iparművészeti díszmű bádogozás, homlokzati üvegfal és burkolatok kivitelezése, homlokzati rekonstrukció, díszítőszobrász munka képezi a Laki Zrt. feladatait. Az összeg valamelyest azért meglepő, mert a szervezet néhány hónapja tette közzé idei költségvetését, amely szerint egymilliárd forintot különítettek el a köztestület végleges elhelyezésére szolgáló irodaház rekonstrukciójára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!