szerző:
hvg.hu

A Bored Panda összeszedett a világból csaknem száz olyan épületet, amelyeket rémisztő kinézetük miatt bármelyik főgonosz otthonául választhatna. Egy vidéki magyar épület is rákerült a listára, és szerda délelőtt nagyon szép helyezése volt az olvasók szavazata alapján.

©

A világ minden szegletében találni rémisztőre sikeredett modern illetve kevésbé modern épületeket, diktatúrákban és demokratikus országokban, fejlett nyugati és kevésbé fejlett keleti nagyvárosokban egyaránt.

A Bored Panda szavazásán szerda délelőtt a philadelphiai városháza vezetett a sötétben rémisztő sárgán világító toronyórájával és hullaszínű falaival. A tíz legjobb között szerepelt még egyebek mellett a berlini gyógyszerkutató intézet egykori, csupa beton, ágyúcsőszerű kinyúlásokkal csúfított épülete, a glasgow-i Riverside Museum, és kilencedik helyen a paksi, Makovecz-féle Szentlélek templom.

A lista természetesen szubjektív. Ezt a paksi templom alatt olvasható kommentelők nagy része is tudja a jelek szerint, de van köztük olyan is, aki azt írta, hogy az épület nem az ördög háza, így senki se emlegesse azt negatív szövegkörnyezetben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!