szerző:
hvg.hu

Igazán extrém "alapokon" épített luxuslakást egy spanyol építész: egy romos cementgyárat vett meg, és abban alakított ki sokcsillagos tereket.

Egy romos, második világháborús cementgyárból alakított luxusházat Ricardo Bofill spanyol építész Barcelona mellett. A düledező épületegyüttest még 1973-ban vásárolta meg az építész és évtizedekig alakítgatta a volt cementsilókat.

©

A gyár bizonyos részeit lebontotta, de alapjában véve megőrizte az eredeti építészeti formákat. Az épület külsejér telepített növényekkel enyhítette a durva betonkolosszus nyomasztását – írja a tervlap.hu.

A gyárépület a munkálatok során négy funkciót kapott: saját építészirodája és a kapcsolódó műtermek mellett konferenciatermet, saját lakóterét és kertet alakított ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!