szerző:
hvg.hu

Federico Babina az építészet segítségével próbálja megmutatni mit éreznek a mentális betegségben szenvedők.

Csöpögő falak, darabonként széthulló házak, tüskés homlokzat – így néznek ki a legszörnyűbb mentális betegségek az olasz animációs művész és illusztrátor, Federico Babina szemével, aki az építészet segítségével próbálja megmutatni, mit éreznek a mentális betegségben szenvedők. Archiatric nevű projektjében 16 elvont geometrikus házzal ábrázolja, mit élnek át többek közt a paranoiával, skizofréniával és autizmussal kűzdő betegek – írja a szubkult blog.

Babinának nem ez az első meglepő munkája, korábban azzal a gondolttal játszott el, hogy milyen házakat terveznének az erős stílusjeggyel megáldott rendezők.

Fogadjunk: ezt fogja bogarászni a következő 20 percben!

Federico Babina jegyzi azt a melankolikus animációs portált, ahol egymás mellé rendezték többek között Fellini, Burton, Tarkovszkij, Lynch, Kubrick és Chaplin képzeletbeli otthonát. Nálunk Tatié a befutó.

  

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!