szerző:
hvg.hu

Zugló PM-es polgármestere szerint a Rákosrendezőn található 70 hektáros terület ideális helyszín lenne az új Legoland felépítéséhez.

Karácsony Gergely levelet a Legoland igazgatójának azután, hogy a cég cáfolta a nyíregyházi szórakoztató központ létrehozásának tervét. Zugló PM-s polgármestere Rákosrendezőt ajánlotta egy új Legoland helyszínéül Hans Aksel Pedersennek – olvasható a Zugló.hu-n.

A Magyar Közlöny egy hete adta hírül, hogy központi forrásból, 9,5 milliárd forint támogatással Legoland Discovery Center épülhet Nyíregyházán. Ezt a tervet néhány nappal később azonban cáfolta a Legoland üzemeltetője.

Zugló polgármestere szerint egy újabb európai Legolandért még nyitott a verseny, és ebben a versenyben Zugló jobb esélyekkel indulhat, mint Nyíregyháza.

Rákosrendező állami tulajdonú egykori teherpályaudvar, egy 70 hektáros, most nagyon elhanyagolt állapotban lévő terület. Karácsony Gergely az előnyei között említi, hogy a Városliget szomszédságában, az állatkert közelében fekszik, illetve egy új élménypark pótolhatná szerinte azt az űrt, amit a 175 éves Vidámpark bezárása hagyott maga után.

Zuglóban 2015-ben készült egy stratégiai háttéranyag arról, hogyan működhetne a rákosrendezői terület Legolandként – tették hozzá a cikkben.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Legoland épülhet Magyarországon

Kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget, ahol a kormány 102 milliárdot költhet 49 fejlesztésre uniós és hazai pénzből. A javasolt projektek közé tartozik egy Legoland Discovery Center, vagyis egy Lego játszóház felépítése Nyíregyházán, egy gyalogos híd a Bodrog felett és egy üveghíd Sátoraljaújhelynél.