szerző:
hvg.hu

Európa tíz legkedveltebb ingatlanbefektetési célpontja közé került Budapest, de a lengyel és a cseh főváros is vonzóbb.

A tíz legkedveltebb európai célpont közé került Budapest az ingatlanbefektetők kedvenceinek listáján, de a régiónkban így is csak a harmadik helyen áll – írta meg a Tőzsdefórum. Az EMEA-térségben, azaz Európában, a Közel-Keleten és Afrikában idén a válaszadók 17 százaléka Londont jelölte meg kedvenc befektetési piacaként, Budapest pedig a tizedik helyezett lett. Ezzel a magyar főváros Frankfurttal és Münchennel került holtversenybe.

A két másik dobogós London mögött Berlin és Madrid lett. A régiónkból Varsó és Prága is megelőzi Budapestet: a lengyel főváros a 6., a cseh a 8. helyre került.

Az első 10 legvonzóbb város közül kiesett Hamburg, Milánó és München. Oslo és Stockholm új belépő a top10-es listába.

A legvonzóbb ország az EMEA-térségben Németország maradt a megkérdezettek 22 százaléka szerint, míg az Egyesült Királyság (20 százalék) a második lett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!