szerző:
hvg.hu

Az egykori SZOT-üdülő helyén társasházat építő Rózsadomb Panoráma Kft. megkapta az építési engedélyt.

Jogerőre emelkedett a II. kerületi Vérhalom utca 17-19. szám alatti ingatlanra tervezett 100 lakásos társasház építési engedélye. A beruházó, a Rózsadomb Panoráma Kft. az évtizedek óta szégyenfoltként emlegetett, életveszélyes műszaki állapotú épület helyén épít társasházat, a zöldterület növelése mellett.

Az épület befejezését követően rendezik a szomszédos közterületeket is, így szélesebb lesz az út és a járda is – írja a portfolio.hu.

Hotel Rózsadomb: csontváz a város felett

Egy ciprusi bejegyzésű társaság, a CNCT Holdings Limited kezébe került a Pro-Hill Kft., amely luxusapartmanokat kíván kialakítani a budai egykori SZOT-szállóból - értesült a HVG. Az új tulajdonos - amelynek üzletrészére a CIB Bank jelzálogjoga került - rendezni kívánja a pénzhiány miatt leállt építkezés körüli jogvitákat is. Részletek a legfrissebb HVG-ben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!