szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Róma nem tűri a műemlékrongálást, az ecuadori turista nem az első látogató, akire kőkemény pénzbüntetés vár, amiért megpróbálta belekarcolni a felesége és a fia nevét az egykori aréna egyik kövébe.

A turistát egy idegenvezető tetten érte, így nemigen volt értelme tagadni a szándékos rongálást. Az AP amerikai hírügynökség emlékeztet arra, hogy a büntetés az épület méreteihez méltóan kolosszális, 20 ezer euró, vagyis valamivel több, mint hatmillió forint.

Róma polgármestere a Twitteren üzent, Virginia Raggi azt írta bejegyzésében:

Róma tiszteletet érdemel. Aki bántja a Colosseumot, megbánt minden rómait és minden embert, aki szereti a várost. 

A büntetés mértékéről a bíróság dönt, de a gyakorlat azt mutatja, hogy az ecuadori turista nem reménykedhet enyhe ítéletben. A cél ugyanis a rongálások megfékezése, az elrettentés.

2014-ben egy orosz turista kapott 20 ezer erós büntetést, amiért nevének kezdőbetűit bevéste a Colossuem egyik kövébe. Egy évvel később egy kaliforniai nőt csíptek nyakon, aki magát buktatta le a rongálásról készített szelfikkel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!